İspanya’da sahte asker formalarıyla yumurta savaşı etkinliği

İspanya’da Geleneksel Els Enfarinats Festivali

İspanya’nın doğusunda, Alicante’ye bağlı Ibi kasabasında, 200 yıldır süregelen geleneksel “Els Enfarinats” festivali coşkuyla kutlanıyor. Katılımcılar, sahte asker kıyafetleri giyerek kasaba sokaklarında un ve yumurta savaşı yapıyor. Bu eğlenceli etkinlik her yıl 28 Aralık’ta Masumlar Günü kutlamaları kapsamında gerçekleşiyor.

Els Enfarinats ifadesi Valensiya dilinde ‘ekmekleme, unlama’ anlamına geliyor. Festival gün boyunca süren bu gelenekte, sahte askeri kıyafetler giyen katılımcılar şehri ele geçirmek için sahte bir darbe düzenliyor, sloganlar atıyor ve birbirlerine un bombaları ve yumurtalar fırlatıyor. Geçmişten günümüze ulaşan bu geleneğin en heyecan verici anlarından biri, katılımcıların Sant Joaquim Tapınağı’na kadar ilerlerken birbirlerine şaka yoluyla saldırmaları.

Related Posts

Son Dakika… DEM Parti’den CHP’ye ziyaret!

Son dakika haberi… DEM Parti, Eş Genel Başkan Tülay Hatimoğulları ve beraberindeki heyetin bugün saat 15:00’te CHP Genel Merkezi’ni ziyaret edeceği açıklandı.

Sıcaklık rekorlarını orman yangınları takip etti… Dünyanın ciğerleri yanıyor

ABD ve Avrupa’da aşırı sıcak hava dalgasının yol açtığı veya şiddetlendirdiği orman yangınları, birçok ülkede doğayı ve günlük yaşamı tehdit ediyor.

İran’dan İstanbul’a ilk seferler başladı

İsrail saldırılarında zarar gören Tebriz Havaalanı’nda pist onarımı tamamlandı. 23 gün sonra yapılan ilk uçuş İstanbul’a gerçekleşti. Sefer İran Ata Havayolları tarafından düzenlendi.

Marc Cools’tan CHP’li belediyeler açıklaması

Avrupa Konseyi Yerel Yönetimler Başkanı Marc Cools, CHP’li başkanlara yönelik gözaltıları “muhalefete yönelik tasfiye” olarak nitelendirdi ve tüm yerel yöneticilerin derhal serbest bırakılmasını talep etti.

TIR’da cesedi bulunmuştu: Kafasının kesildiği ortaya çıktı

Konya’nın Karapınar ilçesinde yanan TIR’da cesedi bulunan şoför Özcan Karakaya’nın, meslektaşı tarafından başından vurularak öldürüldüğü ve olayın kaza süsü verilerek gizlenmeye çalışıldığı ortaya çıktı.

Dinamoyu tamir etmek istedi; Elektrik akımına kapılarak öldü

Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde Fırat Nehri’nde su dinamosunu tamir etmeye çalışan çiftçi Yusuf Çemberlitaş, elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti.