Kartalkaya’daki otel yangınına ilişkin “kişinin hatırasına hakaret” soruşturmasında 2 tutuklama

Grand Kartal Otel yangınında tutuklanan şüpheliler hakkında yeni gelişmeler

Bolu Kartalkaya’daki Grand Kartal Otel’de yaşanan yangınla ilgili olarak, hayatını kaybedenlerin ailelerinin alaycı ifadelerle telefonla arandığı iddialarına ilişkin soruşturma devam ediyor. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında 6 şüpheli gözaltına alındı, ve bu şüphelilerden 2’si tutuklandı.

Şüphelilere yöneltilen suçlamalar arasında, “kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek”, “kişinin hatırasına hakaret” ve “halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek” gibi suçlar yer alıyor. Soruşturma sonucunda 6 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi.

Şüphelilerin savcıya verdikleri ifadelerin ardından 3 şüpheli sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Hakimlik, 2 şüpheli hakkında tutuklama kararı verirken, diğer bir şüpheliyi ise adli kontrol tedbiriyle serbest bıraktı. Soruşturma kapsamında 18 yaşından küçük olan 3 şüphelinin işlemleri ise Çocuk Suçlar Soruşturma Bürosu’nda sürdürülüyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, sosyal medyada ortaya atılan iddialarla ilgili geniş kapsamlı bir soruşturma yürütüyor. Olayla ilgili yapılan açıklamalarda, hukuka aykırı veri ele geçirme, kişinin hatırasına hakaret ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme gibi suçlamaların detaylı bir şekilde incelendiği belirtiliyor.


Anadolu insanının Osmanlı İmparatorluğu zamanında tanıştığı bale nedir?


Günün öne çıkan haberleri…

TIKLAYIN – Kartalkaya’daki yangın faciasında otel sahibi ve müdürden skandal talimat: Çalışana, “Kimseye haber vermeyin, kendi aramızda söndürürüz” demiş!

TIKLAYIN – İmamoğlu, ‘Akın Gürlek’ ve ‘bilirkişi’ soruşturmalarında ifade verecek

TIKLAYIN – Ayşe Barım’a Gezi soruşturması: Halit Ergenç ile Rıza Kocaoğlu’nun ifadeleri ortaya çıktı

TIKLAYIN – Özel, CHP’nin cumhurbaşkanı adayının ön seçimle belirleneceğini duyurdu: Partiye üye olan 1,6 milyon kişi seçecek!

TIKLAYIN – AKP kabinesinin ilk kadın bakanı Selma Aliye Kavaf, CHP’ye katıldı; “LGBT hastalıktır” sözleri tekrar gündemde

Related Posts

‘Tarihi konuşma’ denilmişti… Erdoğan beklenen açıklamayı yapıyor: Ne mesaj verecek?

Son dakika haberi… Cumartesi günü vereceği mesaj merak edilen AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, saat 10.20 itibarıyla açıklamalarda bulunuyor.

İmamoğlu’nun Beylikdüzü dönemiyle ilgili açılan davada savcı mütalaasını açıklamadı; duruşma ertelendi

İmamoğlu’nun Beylikdüzü dönemiyle ilgili açılan davada savcı mütalaasını açıklamadı; duruşma ertelendi

Milli Savunma Bakanı Güler metan gazından zehirlenen askerleri hastanede ziyaret etti

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Güler, Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde metan gazından zehirlenerek Ankara’ya sevk edilen ve Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde (GATA) tedavileri süren askerlere ziyarette bulundu. Ziyarette, Genelkurmay …

Apple’ın Operasyon Direktörü Jeff Williams, 27 yılın ardından emekli oluyor

William’ın uzun süredir Tim Cook’un yerine şirketin bir sonraki CEO’su olmak için önde gelen adaylardan biri olarak görüldüğü kaydedildi

Netanyahu, Trump’ı aday gösterdi: Nobel Barış Ödülü alan tartışmalı isimler

Netanyahu, Trump’ı aday gösterdi: Nobel Barış Ödülü alan tartışmalı isimler

İstanbul’u sıcak çarptı! Kavurucu sıcağa böyle çözüm buldular

İstanbul’da etkili olan sıcak hava dalgası, kent genelinde vatandaşları sahillere ve denize yönlendirdi. Termometreler bazı ilçelerde 39 dereceyi gösterdi. İstanbullular, denize girerek ya da sahillerde yürüyüş yaparak serinlemeye çalıştı.