Öcalan’dan ‘Narin Güran’ cinayeti yorumu

DEM Parti Eş Genel Başkanı Hatimoğulları, Öcalan’ın Narin Güran Cinayetiyle İlgili Tavrını Anlattı

Londra’daki Centre For Progress’te konuşan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, PKK lideri Abdullah Öcalan’ın Narin Güran cinayetiyle ilgili tavır ve yorumlarını anlattı.

Kısa Dalga’dan Kemal Göktaş’ın haberine göre Hatimoğulları, Öcalan’ın İmralı heyetinin yaklaşık 4 saat süren ziyaretinin yarım saatini Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde kaybolmasının ardından Eğertutmaz Deresi’nde cesedi bulunan 8 yaşındaki Narin Güran cinayetine ayırdığını aktardı.

Süreçte, eşit yurttaşlık temelinde demokratik bir cumhuriyet tesis etmek istediklerini ve Öcalan’ın kadın ve çocuk meselelerinin çözümünü de bu kapsamda tuttuğunu belirten Hatimoğulları, “Ayırdığı süre, bu sorunlara nasıl yaklaştığı açısından önemli bir göstergedir, etkileyicidir” dedi.

Hatimoğulları, Öcalan’ın Güran cinayetine ilişkin yorumlarını da paylaştı ve eleştiride bulunduğunu söyledi.

Buna göre, Öcalan İmralı heyetiyle yaptığı görüşme sırasında, ‘Narin Güran cinayetinin toplumsal örgütlülüğün yetersizliğine dair olduğunu ve tek başına devletten beklentide olmanın yanlışlığından’ söz etti.

(ALINTI)

Related Posts

Parti örgütleri raporlarını teslim etti, yönetim taslaklarını hazırladı: CHP’den yeni program için hızlı takvim

CHP, ‘Halkçılık Programı’ taslaklarını tamamladı. MYK değerlendirmelerinin ardından saha çalışmaları başlayacak. 81 ildeki danışma kurulu raporları doğrultusunda yerel sorunlara yönelik çözüm önerileri hazırlanıyor.

Meclis’te zehirlenme şüphesi panik yarattı! 100’ün üzerinde vekil ve personel hastanelik oldu

Meclis’te 100’ü aşkın vekil ve personel; ishal, kusma ve halsizlik şikayetiyle hastaneye başvurdu. Konuya ilişkin resmi bir açıklama yapılmazken zehirlenme şikayetlerinin su kaynaklı olabileceği iddia edildi.

İzmir Büyükşehir soruşturmasında hastaneye sevk edilenlere alkışlı destek

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 137 kişiden 10’u sağlık kontrolü için hastaneye sevk edildi. Hastane etrafında toplanan vatandaşlar gözaltındakilere alkışlarla destek verdi.

Erdoğan’ın yeniden adaylık formülü Cumhur’da çatlak mı yarattı? Bahçeli ve Mehmet Uçum ters düştü

MHP lideri Devlet Bahçeli kasım ayında yeni Anayasa tartışmalarıyla Erdoğan’ın yeniden adaylığını gündeme getirdi. Erdoğan’ın yeniden adaylık formülü Cumhur’da çatlak mı yarattı? Bahçeli ve Mehmet Uçum ters düştü.

Bali açıklarında feribot battı: En az 61 kişi kayboldu

Bali adası açıklarında feribot battı, en az 61 kişinin kaybolduğu bildirildi. Arama kurtarma çalışmalarında şu ana kadar 4 kişi sağ olarak kurtarıldı.

Özgür Özel, hastane çıkışı ‘İyi gördüm demek isterdim’ diyerek seslendi: ‘Bir an önce tahliye edilmesi lazım’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İBB’ye yönelik soruşturma kapsamında tutuklu bulunan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ı tedavi gördüğü hastanede ziyaret etmesinin ardından önemli açıklamalarda bulundu.