Yer: Tekirdağ! 8 bin TL’lik kirayı ödeyemedi: Tahliye ve kira bedeli için dikkat çeken karar


Evin Kiracısı ile Ev Sahibi Arasındaki Kira Anlaşmazlığı Arabulucu İle Çözüldü

Milliyet.com.tr/ÖZEL Kiracılarla ev sahipleri arasındaki uyuşmazlıklar genellikle kira bedeli konusunda yaşanıyor. Bazı durumlarda taraflar anlaşamıyor veya kiracı ödemelerini aksatabiliyor. 1 Eylül 2023 tarihinden itibaren, dava öncesi kira anlaşmazlıklarında zorunlu arabuluculuk uygulaması başladı.

Tekirdağ’da bir evi aylık 8 bin TL karşılığında kiralayan kiracı, zamanla ödemelerini gerçekleştiremedi. Ev sahibi ilk etapta icra takibi başlattı, fakat kiracı bu duruma itiraz etti. Ev sahibi itirazın iptali için dava açmak istese de zorunlu arabuluculuk kuralı gereği öncelikle arabulucuya gidilmesi gerekti. Taraflar arabulucu huzurunda anlaşmaya vardı.

‘KİRACI KİRAYI ÖDEMEDİ’

Arabuluculuk sürecini değerlendiren Avukat Gizem Gonce: “Haziran 2024’te, Tekirdağ’da aylık 8 bin TL karşılığında bir sözleşmeyle taşınmaz kiralandı. Kiracı Aralık ayında kira bedelini ödememesi gerektiği halde herhangi bir ödeme yapmadı.”

‘EV SAHİBİ İCRA TAKİBİ BAŞLATTI, KİRACI İTİRAZ ETTİ’

Ev sahibi kira bedelinin ödenmemesinden dolayı Aralık ayında kiracıya ihtarname gönderdi ve icra takibi başlattı. İcra takibi sonrasında kiracı tebligata itiraz ederek icra sürecini durdurdu.

TARAFLARIN ARABULUCUYA GİTMESİ

Ev sahibi, itirazın iptali davası açmak isterken zorunlu arabuluculuk kuralı gereği önce arabulucuya başvurulması gerekti. Bu doğrultuda dosya 24.03.2025 tarihinde arabulucuya gönderildi ve taraflar 08.04.2025 tarihinde arabulucu huzurunda anlaşmaya vardı.

DİKKAT ÇEKEN ANLAŞMA

Kiracı, 2025 Haziran’ında taşınmazı tahliye etmeye söz verdi ve ödenmemiş kira bedelleri için icra takip bedelini ödemeyi kabul etti. Toplamda 37 bin TL’lik ödeme yapmayı kabul ederek kalan kira bedelleri için bir miktar indirime gidildi. Arabuluculuk sürecinde tahliye ve kira bedelleri konusunda anlaşmaya varıldı.

‘TUTANAK MAHKEME İLAMI GİBİ’

Arabuluculuk süreci, her iki taraf için de dava açmadan tahliyeyle sonuçlandı. Arabuluculuk tutanağı, mahkeme kararı niteliğindedir. Eğer karşı taraf anlaşmaya uymazsa, arabuluculuk tutanağına dayanarak dava açma hakkı doğar. Dava açılmadan çözülen süreç, hem maliyet hem de hız açısından faydalı olabilir.

Related Posts

Çayırhan’da neler oluyor?

Özelleştirme süreci tepki çeken Çayırhan ihalesinden bu yana 52 gün geçti ama iktidardan devir ya da iptal yönünde bir karar çıkmadı. Sürece ilişkin soru işaretleri arttı.

Bakan Şimşek’in 2 haftalık ajandası dolu: Avrupa’da yatırımcılarla görüşecek

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, mayıs ayında Brüksel ve Londra’da kritik temaslarda bulunacak. Türkiye ekonomisinin görünümünü uluslararası yatırımcılara anlatacak olan Şimşek, yabancı sermaye akışını artırmayı ve Türkiye’ye duyulan güveni güçlendirmeyi hedefliyor.

Tüpraş işçisi hakkı için ayakta

3 bin 500 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde yüzde 28 zam teklifine karşı işçiler rafinerilerde iş durdurdu. Petrol-İş, “Bu işin hakkı bu değil” derken, gözler yarın yapılacak yeni toplantıya çevrildi.

TOKKDER Başkanı Yaşa, araç kiralamalarında yaşanan mağduriyetler konusunda tüketicileri uyardı

TOKKDER Yönetim Kurulu Başkanı Kağan Yaşa, “Yurt çapında tanınan ve ana iş alanı araç kiralama olan kurumsal markaların tercih edilmesi tüketicilerin sorunsuz ve memnuniyet verici hizmet almasını sağlayacaktır.” dedi.

Akbank’tan ilk çeyrekte kâr açıklaması

Akbank, 2025’in ilk çeyreğinde 13 milyar 732 milyon lira konsolide net kâr elde ettiğini duyurdu.

Bankacılık sektörünün mevduatı arttı – 25 Nisan 2025

Bankacılık sektörünün toplam mevduatı, 18 Nisan ile biten haftada önceki haftaya göre 414 milyar 702 milyon 90 bin lira artarak 22 trilyon 628 milyar 696 milyon 585 bin liraya yükseldi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir