Takma kirpik kullanımında göz sağlığına dikkat! Yapıştırıcıları alerjiye yol açabiliyor

Göz Sağlığına Dikkat: Takma Kirpik ve Kirpik Kıvırıcıların Yanlış Kullanımı Göz Tahrişine Neden Olabilir

Birçok kişinin daha belirgin ve etkileyici bakışlar için tercih ettiği takma kirpik ve kirpik kıvırıcıların yanlış kullanımının göz sağlığına zarar verebileceği belirtiliyor. Öğretim Görevlisi Birgül Erbaş, bu ürünlerin yanlış kullanımının göz tahrişine, enfeksiyonlara ve kirpik dökülmesine neden olabileceğini vurguluyor.

Erbaş, takma kirpik yapıştırıcılarının bazı kişilerde alerjiye yol açabileceğini, güçlü kimyasallar içerdiklerinden ciltte kızarıklık, kaşıntı ve gözlerde sulanmaya neden olabileceğini söylüyor. Özellikle hassas ciltler için hipoalerjenik ürünlerin tercih edilmesi ve önce küçük bir bölgede deneme yapılması gerektiğini belirtiyor.

Kirpik Kıvırma Aletleri Doğru Kullanılmalıdır

Kirpik kıvırma aletlerinin de doğru kullanımının önemli olduğunu vurgulayan Erbaş, aleti çok sert bastırmamanın, makyajlı kirpiklerde kullanmamanın ve göz kapağına çok yakın kullanmamanın kirpikler için zararlı olabileceğini belirtiyor.

Takma Kirpikler ve Kıvırıcılar Hijyenik Şekilde Kullanılmalıdır

Erbaş, kirpik kıvırıcı ve takma kirpiklerin düzenli temizlenmemesi durumunda bakteri ve mantar üremesine zemin oluşturabileceğini belirtiyor. Aletleri başkalarıyla paylaşmanın göz enfeksiyonlarına yol açabileceğini söyleyen Erbaş, hijyenik kurallara uyulması gerektiğini hatırlatıyor.

Göz Sağlığınızı Koruyun, Güzel Kirpiklere Zarar Vermeyin

Takma kirpik ve kirpik kıvırıcı kullanırken göz sağlığınızı riske atmamak için hijyen kurallarına dikkat etmeniz gerektiğini belirten Erbaş, doğru ürünleri tercih ederek ve kirpiklerinize düzenli bakım yaparak gözlerinizi koruyabileceğinizi hatırlatıyor.

Related Posts

Astımı tetikleyen nedenler çevremizde! Peki nasıl korunacağız?

Astım, hava yollarında kronik iltihaplanmaya bağlı olarak nefes darlığı, öksürük ve göğüste sıkışma gibi belirtilerle kendini gösteren bir hastalıktır. Viral enfeksiyonlar, polenler, stres, temizlik maddeleri ve tütün ürünleri gibi çevresel ve psikolojik faktörler, astım ataklarını tetikleyebilir. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Kansu, bu etkenleri ve onlardan korunmanın önemini anlattı.

Uzman: ‘Astım kadınları daha çok etkiliyor’

stımın herkeste ve her yaşta görülebileceğine dikkat çeken Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Didem Özkan, ”Erişkinlerde astım görülme sıklığı yüzde 6-12, çocuklarda yüzde 6-15 oranında değişir. Kız çocuklarında ve kadınlarda daha fazla görülmektedir” dedi.

Vücudun görünmez savaşçısı: Arginin

Kalbi koruyor, cildi yeniliyor, hormonları dengeliyor… Proteinlerin yıkımıyla sentezlenen arginin, bağışıklık sistemini destekleyerek adeta vücuda kalkan oluyor. Dr. Yunus Kayalar, bu amino asidin nohuttan tavuğa, fındıktan yumurtaya pek çok besinde yer aldığını söylüyor.

Diş eti çekiliyorsa kemik de eriyordur! Uzmanı açıkladı: Nedeni diş taşı

Diş eti çekilmesinin, diş köklerinin açığa çıkmasına ve dişlerin sallanmasına neden olabileceğini söyleyen Periodontoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Kübra Güler, diş eti çekilmesinin nedenleri, belirtileri ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi.

Güzellik algısı değişti! Estetik yaptırırken bu hatalara düşmeyin

Instagram ve TikTok gibi sosyal medya platformları, günümüzde güzellik anlayışını köklü bir şekilde değiştirdi. Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Dr. Nihal Üstün, toplumumuzda estetik yaptırmak isteyenlerin en sık düştüğü 5 hatayı anlattı.

Yaşanan depremler çocuklarda travmaya neden olabilir

Türkiye’de yaşanan depremler, çocuklarda travmalara sebep olabiliyor. Uzmanlar, deprem gerçeğini çocuklara doğru şekilde anlatmanın yaşanabilcek korkuyu en aza indirebileceğini belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir