CHP’nin ‘Özgür Özel’e saldırı araştırılsın’ önergesi AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildi

CHP liderine yapılan saldırı TBMM’de tartışma yarattı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda, 4 Mayıs 2025 tarihinde CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e yapılan fiziksel saldırının detaylı bir şekilde araştırılmasını öngören önerge, AK Parti ve MHP’nin oylarıyla reddedildi.

Görüşmeler öncesinde Yeni Yol Partisi ve İYİ Parti’nin sunduğu araştırma önergeleri ele alındı. Daha sonra CHP grubu, “CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e yapılan saldırının organize olup olmadığının ve arkasındaki yapıların detaylı bir şekilde incelenmesi” yönünde bir önerge sundu.

CHP: “Saldırı basit bir olay değil”

CHP adına konuşan İzmir Milletvekili Murat Bakan, yaşanan saldırının sadece bireysel bir olay olmadığını, aynı zamanda siyasi muhalefeti hedef alan sistemli bir müdahale olduğunu belirtti. Bakan, “Meclis sessiz kalmamalı, saldırganın arkasındaki güçler ortaya çıkarılmalıdır” şeklinde konuştu.

Yeni Yol ve İYİ Parti: “Siyaset gerginliği yönlendiriyor”

Yeni Yol Partisi adına konuşan Mehmet Emin Ekmen, siyasi gerilimin liderler tarafından belirlendiğini vurgularken, İYİ Parti Milletvekili Lütfü Türkkan ise olayın ciddi bir şekilde araştırılmaması durumunda benzer olayların tekrarlanabileceğine dikkat çekti. Türkkan, “Cumhurbaşkanı gereken talimatı verip olayın tüm detaylarını araştırmalı” ifadelerini kullandı.

DEM Parti: “Saldırı bir sistem sorunudur”

DEM Parti Milletvekili İbrahim Akın, yaşanan saldırının Türkiye’deki siyasi atmosferin bir sonucu olduğunu savundu. “Bu bir kişinin saldırısı değil, sistemsel bir sorunun sonucudur” şeklinde konuştu.

AK Parti: “Gerekli adımlar atıldı, soruşturma devam ediyor”

AK Parti Kocaeli Milletvekili Veysal Tipioğlu, güvenlik güçlerinin olaya hızlıca müdahale ettiğini ve konunun yargı tarafından detaylı bir şekilde incelendiğini belirtti. “Şiddetin kaynağı ne olursa olsun kabul edilemez” ifadelerini kullandı.

Önerge reddedildi

Tüm bu gelişmelerin ardından önerge, AK Parti ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. CHP ve diğer muhalefet partileri, alınan kararı eleştirdi.

Related Posts

CANLI | Özgür Özel CHP Meclis Grubu’nda konuşuyor

CANLI | Özgür Özel CHP Meclis Grubu’nda konuşuyor

Mustafa Sarıgül’den iş dünyasına ‘Erzincan’ tepkisi

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, Erzincan’a yapılan yatırımların eksik olduğunu, birçok projenin yarım kaldığını ileri sürdü.

ASAM Başkanı Eray Güçlüer ‘Vatandaştan özür dilemeli’ ifadeleriyle Özgür Özel’e seslendi: Bu kirli yapı CHP’den bağımsız diyemezsiniz

ASAM Başkanı Dr. Eray Güçlüer, Manavgat Belediyesi’nde ortaya çıkan rüşvet paralarıyla ilgili konuştu. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e seslenen Güçlüer, “Vatandaştan özür dilemesi lazım. Bu kirli yapı CHP’den bağımsız diyemezsiniz.” dedi.

Son Dakika… DEM Parti’den CHP’ye ziyaret!

Son dakika haberi… DEM Parti, Eş Genel Başkan Tülay Hatimoğulları ve beraberindeki heyetin bugün saat 15:00’te CHP Genel Merkezi’ni ziyaret edeceği açıklandı.

Sıcaklık rekorlarını orman yangınları takip etti… Dünyanın ciğerleri yanıyor

ABD ve Avrupa’da aşırı sıcak hava dalgasının yol açtığı veya şiddetlendirdiği orman yangınları, birçok ülkede doğayı ve günlük yaşamı tehdit ediyor.

İran’dan İstanbul’a ilk seferler başladı

İsrail saldırılarında zarar gören Tebriz Havaalanı’nda pist onarımı tamamlandı. 23 gün sonra yapılan ilk uçuş İstanbul’a gerçekleşti. Sefer İran Ata Havayolları tarafından düzenlendi.