Ekrem İmamoğlu’nun X hesabına erişim engeli dünya basınında: Kamuoyu yoklamaları desteğin arttığını gösteriyor

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Sosyal Medya Hesabına Erişim Engeli!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Mart’tan bu yana tutuklu bulunuyor ve X sosyal medya hesabına erişim engeli getirildi. Kullanıcılar, İmamoğlu’nun X hesabına erişim engellendiğine dair bir bildirimle karşılaştı.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’na bağlı olarak, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun X hesabından paylaşımların kendisi tarafından yapılmadığını ve kamu düzenine zarar verdiğini belirterek, tutukluluğu devam ettiği sürece tedbiren X hesabının erişim engeline tabi tutulduğunu duyurdu.

Dünya genelinde de yankı bulan bu karar, önde gelen uluslararası haber kuruluşları tarafından da duyuruldu. İmamoğlu’nun sosyal medya hesabının kapatılması, “Erdoğan’ın rakibi” ve “Kamuoyu yoklamaları, İmamoğlu’na desteğin Erdoğan’dan daha fazla arttığına işaret ediyor” şeklinde ifadelerle okuyuculara aktarıldı.

Uluslararası Haber Ajanslarından Yorumlar

Reuters: Kamuoyu yoklamaları, İmamoğlu’na olan destek artıyor.

İngiliz haber ajansı Reuters, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu’nu “Erdoğan’ın başlıca rakibi” olarak tanımlayarak, X sosyal medya hesabının İmamoğlu’nun tutukluluk süreci boyunca kapatıldığını belirtti. Ajans, İmamoğlu’nun yaklaşık 10 milyon takipçisi bulunduğunu ve kamuoyu yoklamalarının, İmamoğlu’nun tutuklanmasından sonra halk desteğinin arttığını gösterdiğini vurguladı.

Bloomberg: Kararın nedenleri net değil.

ABD merkezli Bloomberg, İmamoğlu’nun Erdoğan’ın rakibi olarak tanımlanmasının ardından X sosyal medya hesabına erişim engelinin sadece yasal bir talep üzerine olduğunu belirterek, kararın gerekçelerinin açıklanmadığına dikkat çekti.

The Washington Post: Türkiye’nin talebi üzerine…

ABD merkezli The Washington Post ise, İmamoğlu’nun tutuklanmasını ve hükümetin bağımsız yargıyı vurgulamasına rağmen tutuklamanın siyasi amaçlarla değerlendirilmesine odaklandı. Haberde, İmamoğlu’nun aktif bir şekilde sosyal medyayı kullanmaya devam ettiği ve muhalif siyasetçilerin bu erişim engelini ifade özgürlüğüne yönelik bir saldırı olarak değerlendirdiği belirtildi.

Related Posts

2 çocuk annesi kazada öldü, sürücü kaçtı

Antalya’da bir aracın çarptığı 2 çocuk annesi 34 yaşındaki Firdes Tufan, yaşamını yitirdi. Sürücü, kaza sonrası olay yerinden kaçtı.

PKK’nin ‘kongre’ duyurusu sonrası Pervin Buldan’dan ilk açıklama: ‘Hepimize hayırlı olsun’

Terör örgütü PKK, kongresini PKK elebaşı Öcalan’ın çağrısı üzerine 5-7 Mayıs tarihinde toplandığını duyurdu. Açıklamada, “Alınan karar, bilgi ve belgeler yakın zamanda paylaşılacaktır. Tarihi öneme sahip bir karar alındı” denildi. DEM Parti Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’dan, gelişmeler sonrası bir son dakika açıklaması geldi.

Kızının beklenmedik şekilde kör olmasının ardından bir annenin hayati uyarısı!

Perth’te yaşayan 34 yaşındaki anne Jodi, dört yaşındaki kızının deterjan kapsülünü ısırması sonucu gözlerine sıçrayan kimyasal madde yüzünden körlük tehlikesi atlatmasının ardından ambalajlardaki uyarı yetersizliğine dikkat çekiyor.

Alkollüyken evini yakmaya çalıştı, polisleri tehdit etti

İstanbul Beyoğlu’nda alkollü olduğu iddia edilen bir kişi, evini ateşe vermeye çalıştı. Elindeki bıçakla çevredekileri ve polisleri tehdit eden kişi, güçlükle etkisiz hale getirilerek gözaltına alındı.

TÜRKONFED’i ziyaret etti… Özgür Özel’den ‘diploma’ ve ‘Özgür Çelik’ açıklaması: ‘Akın’a talimat vermişler…’

CHP lideri Özgür Özel, Türk İş Dünyası Konfederasyonu’nu (TÜRKONFED) ziyareti sonrası açıklamalarda bulundu. Büyükçekmece Belediyesi’ne yönelik soruşturmaya dair konuşan Özel, “Yeniden bir şey olmuş gibi bir şüphe yaratıyorlar” dedi. CHP lideri, Özgür Çelik hakkında istenen hapis cezasına da tepki gösterdi.

Rusya’da görkemli tören: Putin’den Batı’ya gözdağı… Türk İHA’ları dev ekranda gösterildi

Rusya’nın başkenti Moskova’da, İkinci Dünya Savaşı zaferinin 80. yıl dönümü kutlandı. Rus ordusu, geçit töreninde gövde gösterisi yaparak Batı’ya gözdağı verdi. Törende ulusa seslenen Putin, “Nazizmi mahlup edenlere iftira atılmasına izin vermeyeceğiz” ifadesini kullandı. Öte yandan tören sırasında, Türk yapımı Bayraktar, Aksungur ve Akıncı İHA’ları, dev ekranda gösterildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir