Zelenskiy, Trump ile görüştü

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Trump ile Yaptığı Telefon Görüşmesini Değerlendirdi

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, ABD Başkanı Donald Trump ile yaptığı telefon görüşmesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Zelenskiy, Trump ile gerçekleştirdikleri güzel görüşmeye değinerek, Ukrayna Parlamentosu’nun ABD-Ukrayna “ekonomik ortaklık” anlaşmasını onaylamasının memnuniyet verici olduğunu ifade etti.

Zelenskiy, görüşmede savaşın sona erdirilmesi konusuna da değindiklerini belirterek, Trump’a cephedeki son gelişmeler hakkında bilgi verdiğini aktardı. Ukrayna’nın 30 günlük bir ateşkese hazır olduğunu ifade eden Zelenskiy, bu önerinin Rusya tarafından olumlu karşılanmasını umduklarını dile getirdi.

Devamında Zelenskiy, Rusya’nın savaşı bitirme niyetinin ciddi olduğunu göstermesi gerektiğini vurgulayarak, Trump’ın savaşın sona erdirilmesine ve ateşkesin sağlanmasına destek vermek istediğini belirtti. Ayrıca, Ukrayna Parlamentosu’nun ABD-Ukrayna “ekonomik ortaklık” anlaşmasının onaylanmasının olumlu bir adım olduğunu değerlendiren Zelenskiy, bu anlaşmanın Ukrayna ile ABD arasındaki ilişkiler açısından son derece umut verici olduğunu ekledi.

ABD-Ukrayna Anlaşması ve Ekonomik Ortaklık

Amerika Birleşik Devletleri ve Ukrayna, nadir toprak elementlerini içeren “ekonomik ortaklık” anlaşmasını 1 Mayıs’ta imzaladıklarını duyurmuştu. Bu anlaşma, “ABD-Ukrayna Yeniden Yapılandırma Yatırım Fonu”nun kurulmasını öngörüyor ve iki ülke arasındaki askeri ve finansal desteğin yanı sıra ABD’nin Ukrayna’nın doğal kaynaklarına erişimine olanak tanıyor.

Related Posts

Gezi’nin 12. yılında yurttaşlar Taksim’de toplandı

Binlerce vatandaş Gezi Parkı Direnişi’nin 12. yıldönümünü anmak ve basın açıklaması yapmak üzere Taksim Dayanışması’nın çağrısı ile bir araya geldi. İstanbul Valiliği Taksim’e çıkan yolları kapattı.

Bakan Fidan Kiev’den trenle döndü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ukrayna temaslarının ardından trenle Kiev’den dönerken; Rusya-Ukrayna arasındaki yeni tur müzakerelerin 2 Haziran’da İstanbul’da gerçekleşmesi bekleniyor.

İsrail Savunma Bakanı’ndan itiraf: Batı Şeria’da Yahudi bir İsrail devleti kuracağız

İsrail Savunma Bakanı Israel Katz, bugün yaptığı bir açıklamada işgal ettikleri Batı Şeria’da “Yahudi bir İsrail devleti” kuracaklarını söyledi. İsrail dün, Batı Şeria’da 22 yeni illegal yerleşim birimi kurduğunu açıklamıştı. MACRON’A TEPKİ GÖSTERDİ …

İmamoğlu’ndan iktidar seçim çağrısı: Gram cesaretiniz varsa koyun sandığı milletin önüne, millet karar versin!

İmamoğlu’ndan iktidar seçim çağrısı: Gram cesaretiniz varsa koyun sandığı milletin önüne, millet karar versin!

ABD’de Trump’ın tarifelerini engelleyen mahkeme kararı geçici olarak durduruldu

ABD’de Trump’ın tarifelerini engelleyen mahkeme kararı geçici olarak durduruldu

Kılıçdaroğlu’ndan gazeteci Nevşin Mengü hakkında suç duyurusu

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazeteci Nevşin Mengü ile akademisyen Emrah Gülsunar hakkında suç duyurusunda bulundu.