Xiaomi yılın ilk çeyreğinde 1,5 milyar dolar kar elde etti

Şirketin Yıllık Gelir ve Karları Arttı

Şirket, 2025 yılının ilk çeyreğine ait mali performans raporunu duyurdu. Gelirlerinde yıllık bazda %47,4’lük artışla 111 milyar yuanlık (16,6 milyar dolar) bir rakam elde eden şirket, net karını da %64,5 artırarak 10,7 milyar yuana (1,5 milyar dolar) yükseltti.

Şirketin ana faaliyet gösterdiği akıllı telefon ve akıllı cihaz satışlarından elde ettiği gelir, geçen yıla göre %22,8 artarak 92,7 milyar yuana (13,1 milyar dolar) çıktı. Aynı dönemde elektrikli araçlar, yapay zeka ve diğer yeni girişimlerinden elde edilen gelirler ise 18,6 milyar yuana (2,5 milyar dolar) ulaştı.

Yeni girişimlerden elde edilen gelirin neredeyse tamamı elektrikli araç satışlarından kaynaklandı. Ancak, şirket elektrikli araçlar ve diğer yeni girişimler için yaptığı büyük ölçekli operasyonel harcamalardan dolayı yaklaşık 500 milyon yuan (69,5 milyon dolar) zarar etti.

Şirketin en yüksek gelir artışını yaşadığı çeyrek
Bu dönem, şirketin en yüksek gelir artışını kaydettiği çeyrek olarak öne çıkıyor. Akıllı telefon ve elektronik cihaz üreticisi olan şirket, 2024 yılında piyasaya sunduğu yeni elektrikli spor otomobil modeli “SU7” ile otomotiv sektörüne adım atmıştı. Xiaomi’nin gelirleri 2024 yılında bir önceki yıla kıyasla %35 artış göstererek 365,9 milyar yuana (50,7 milyar dolar) ulaşmıştı.

Related Posts

En düşük aylıkta artış yapılmazsa yılın ikinci yarısında da aynı aylığı almaya devam edecekler: Emekliye ‘sıfır zam’ tehlikesi

En düşük aylık uygulaması ile “yoksullukta eşitlenen” milyonlarca emekli, temmuzda “sıfır zam” riskiyle karşı karşıya. Eğer en düşük aylıkta artış yapılmazsa milyonlarca emekli yılın ikinci yarısında da aynı emekli aylığını almaya devam edecek.

ABD: Hiçbir ülke para birimini dolar karşısında manipüle etmedi

ABD: Hiçbir ülke para birimini dolar karşısında manipüle etmedi

Yapay zeka iş güvencesini tehdit ediyor! Her 4 şirketten 1’i işten çıkarma bekliyor

Almanya’da şirketlerin yüzde 27’si, yapay zekanın önümüzdeki 5 yıl içinde istihdamı azaltacağını öngörüyor. Yapısal dönüşümün hızlandığı uyarısı yapılırken, özellikle imalat ve perakende sektörleri risk altında.

Bayram öncesi ceza yağdı

Kurban Bayramı öncesinde Ticaret Bakanlığı gerçekleştirdiği denetimlerde 1,23 milyar TL idari para cezası uyguladı.

TL dipte: Reel değer 7 ayın en düşüğü!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan rapordaki verilere göre, Türk Lirası’nın (TL) reel değeri Mayıs ayında düşüş gösterdi. Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) bazlı Reel Efektif Döviz Kuru (REK) endeksi, bir önceki aya kıyasla 1 …

Trump’tan yeni vergi kararnamesi: Çelik ve alüminyumda tarife yüzde 50’ye çıkarıldı

ABD Başkanı Donald Trump, çelik ve alüminyum ithalatında uygulanan gümrük vergisini yüzde 25’ten yüzde 50’ye çıkaran kararı imzaladı. Kararnamede, bu ürünlerin ülke ulusal güvenliği için tehdit oluşturduğu savunuldu. Vergi artışının, sektörün sürdürülebilir üretim kapasitesine ulaşmasını sağlamak amacıyla yapıldığı belirtildi. İngiltere ise yakın zamanda imzalanan ticaret anlaşması nedeniyle geçici olarak muaf tutuldu.