ABD’de TikTok, Google Play Store ve App Store’a geri döndü

NBC News’ün haberine göre, Google ve Apple’dan yetkililer TikTok uygulamasının 19 Ocak’ta kısa süreliğine getirilen erişim engeli nedeniyle ABD’de kaldırılan Google Play Store ve App Store’a geri döndüğünü ifade etti. ABD’de telefonunda TikTok uygulaması olmayanlar, bu platformlardan uygulamayı indirebilecek.

Erişim engelinin kalkmasıyla telefonunda halihazırda uygulaması olanlar TikTok’u kullanmaya devam edebilmişti. Ancak 19 Ocak’tan bu yana ABD’deki kullanıcılar, Google Play Store ve App Store’dan bu uygulamaları indiremiyordu.

ABD Başkanı Donald Trump, TikTok’un bir Amerikan firmasına satılmaması halinde ABD’de yasaklanmasını öngören yasanın uygulanmasının 75 günlüğüne askıya alınmasında sürenin uzatılabileceğini ifade etmişti.

TİKTOK NEDEN YASAKLANDI?

TikTok, bir Amerikan firmasına satılmaması halinde ABD’de yasaklanmasını öngören yasa uyarınca 19 Ocak’ta kapatılarak aynı gün açıldı. Donald Trump, koltuğa oturur oturmaz bu yasanın uygulanmasının 75 günlüğüne askıya alınması talimatı içeren kararnameyi imzaladı.

Trump, TikTok’un yasaklanmasından yana olmadığını ancak yasağın kaldırılması için yüzde 50’sinin ABD’li bir şirkete devredilmesini istediğini belirterek, “TikTok konusunda satma veya kapatma hakkına sahibiz. Buna biz karar vereceğiz. Çin’in de onayı gerekiyor ama eminim onlar da onay vereceklerdir. Vermezlerse Çin’e tarife koyarız.” diye konuştu.

TikTok’un çatı şirketi ByteDance Çin’e kayıtlı bir firma olduğundan ülke kanunları gereği elindeki kullanıcı verilerini gerektiğinde devletle paylaşma zorunluluğu bulunuyor.

Related Posts

Öğrenci yurdundaki yangın panik yarattı!

Tuzla’da, öğrenci yurdunda çıkan yangın itfaiye tarafından söndürüldü. Öğrenciler, duman tahliyesi sonrası tekrardan yurt binasına giriş yaparken, kısa süreli panik yaşadı.

Trump Oval Ofis’i kurt kapanı yaptı… Liderler gitmeye korkuyor

ABD Başkanı Trump’ın son dönemde Oval Ofis’te ağırladığı dünya liderlerine yönelik tavırları dikkat çekiyor. Analistler, Trump’ın diplomatik üslubun dışına çıkarak kameralar önünde yarattığı tartışmaların Oval Ofis ziyaretlerini zorlu hale getirdiğini söylüyor.

Malatya’da uyuşturucu operasyonu: 15 tutuklama

Malatya’da düzenlenen uyuşturucu operasyonlarında gözaltına alınan 17 şüpheliden 15’i tutuklandı.

Almanya’da köprü inşaatında facia: 3 işçi öldü

Almanya’da yüksek köprü inşaatında üç inşaat işçisi, çalıştıkları gondolun çelik halatının kopması sonucu metrelerce yükseklikten düşerek hayatını kaybetti.

‘Kent uzlaşısı’ davasında tutukluluğa devam kararı

‘Kent uzlaşısı’ndan tutuklanan, Kartal ve Ataşehir belediye başkan yardımcılarının da aralarında bulunduğu tutuklu 10 ismin yargılandığı dava ertelendi. Sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.

İyi Parti Teşkilat Başkanı’ndan CHP’li kadın vekil için skandal mesaj: “Sana bunu alacağım kral”

İyi Parti Teşkilat Başkanı’ndan CHP’li kadın vekil için skandal mesaj: “Sana bunu alacağım kral”