AKP’li milletvekillerinin hazırladığı Siber Güvenlik Başkanlığına ilişkin kanun teklifi bu hafta TBMM’ye sunulacak

AKP Milletvekillerinden Siber Güvenlik Başkanlığı Kanun Teklifi

AKP milletvekillerinin hazırladığı Siber Güvenlik Başkanlığına ilişkin kanun teklifi, bu hafta TBMM Başkanlığına sunulacak. Grup Başkanı Abdullah Güler başkanlığında yapılan çalışmalar sonucunda teklif tamamlanmış durumda.

Yapılan bilgilendirmeye göre, Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle kurulacak Siber Güvenlik Başkanlığı için yasal altyapı oluşturulacak. Başkanlığın teşkilat yapısı, görevleri, yetkileri ve sorumluluklarına ilişkin düzenlemeler teklifte yer alacak.

Doğrudan Cumhurbaşkanlığına bağlı olacak olan Başkanlık, Cumhurbaşkanı başkanlığındaki İçişleri, Adalet, Milli Savunma, Ulaştırma ve Altyapı, Sanayi ve Teknoloji gibi bakanlıkların da yer alacağı Siber Güvenlik Kurulunun kararlarını uygulayacak. Siber güvenlik ve bilişim altyapılarının korunması alanında çalışmalar yürütecek Başkanlık, aynı zamanda kamu kurumları arasındaki koordinasyonu da sağlayacak.

Ayrıca, AKP milletvekilleri, sanayi ve teknoloji alanıyla ilgili bazı düzenlemeleri içeren kanun teklifini de Meclis Başkanlığına sunmaya hazırlanıyor.

Related Posts

Lancet: ABD’nin dış yardım kesintileri 14 milyon ölüme yol açabilir

Lancet: ABD’nin dış yardım kesintileri 14 milyon ölüme yol açabilir

Çatlaklara veda edeceksiniz! Sürdürülebilir inşaatın yeni yıldızı

Texas A&M Üniversitesi’nden Dr. Congrui Grace Jin liderliğinde geliştirilen bu yenilikçi malzeme, çatlaklarını kendi kendine onararak yapıların ömrünü uzatıyor ve bakım maliyetlerini dramatik bir şekilde düşürdü. Doğadan ilham alan bu teknoloji …

ABD’de uçak kazası: Havalandıktan dakikalar sonra yere çakıldı

ABD’nin Ohio eyaletinde küçük bir uçak havalandıktan dakikalar sonra düştü. Kazada 6 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

CHP’li Bakan’dan şafak operasyonuna tepki

Aralarında eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CH İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun da olduğu çok sayıda kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Bakan, “Kaçma şüphesi yok. Bu insanların adresleri belli, her gün halkın önünde olan kişiler. İfadeye çağrılsalardı elbette giderlerdi.” değerlendirmesini yaptı.

ABD Başkanı Trump’tan Japonya’ya tarife tehdidi

ABD Başkanı Trump’tan Japonya’ya tarife tehdidi

Mustafa Sandal: Kilosu 20 Euro olan domates bulamadık

Şarkıcı Mustafa Sandal, “Almanya’da domatesin kilosu 20 Euro oldu” iddiasını marketleri gezerek yalanladı.