Avrupa Merkez Bankası’na çağrı: Faiz oranları düşürülmeli!

ECB Başkanı: Faiz İndirimleri İçin Hala Yer Var

Fransa Merkez Bankası Başkanı ve Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Konseyi Başkanı Francois Villeroy de Villeroy, Le Monde gazetesine verdiği demeçte, faiz indirimleri için hala yer olduğunu belirtti. 2 Nisan’dan bu yana yaşanan değişikliklerin yakın zamanda bir indirim yapılabilir sinyalleri verdiğini ifade etti.

ECB geçen ay borçlanma maliyetlerini beşinci kez üst üste düşürdü. Ancak toplantı kayıtları, üyelerin bu ay bir duraklamanın bir seçenek olabileceğini düşündüğünü ortaya koydu.

Gümrük vergilerindeki artış öncesinde, politika yapıcılar bu tür bir adımın enflasyonu nasıl etkileyeceğinden emin olmadıklarını belirttiler. ABD dolarının Euro karşısında güçlenmesi ve bunun Euro bölgesinin ithal ettiği birçok mal ve hizmetin fiyatını artırması bekleniyordu.

EURO DOLAR KARŞISINDA DEĞER KAZANDI

Bunun yerine, tarifelerin duyurulmasından bu yana Euro’nun dolar karşısında değer kazanması dikkat çekti. Villeroy, Euro’nun değer kazanmasının ECB’nin %2’lik enflasyon hedefine yakın kalmasına yardımcı olabileceğini ve enflasyonu kontrol altına almada rol oynayabileceğini belirtti.

Villeroy, ABD’de fiyatların farklı bir seyir izleyebileceğini, “ABD’nin ithalata vergi uygulaması nedeniyle muhtemelen enflasyonist bir şok yaşanacağını” ifade etti.

Related Posts

Küresel ticaret savaşlarında yeni cephe mi açılıyor? AB’den Trump’a ‘tehdit’ yanıtı

ABD’de ikinci kez başkanlık koltuğuna oturan Donal Trump göreve gelmesinin ardından ek gümrük vergisi tarifelerini duyurdu. Küresel piyasaları sarsan bu tarifeler, birçok dev şirketi ve sektörü de olumsuz etkiledi. Trump’ın tarifeleri özellikle …

Trump’ın tehdidi, teknoloji devine 70 milyar dolara mal oldu

ABD Başkanı Donald Trump, iPhone’ların yurtdışında üretilmeye devam etmesi halinde Apple’a yüzde 25 gümrük vergisi uygulayacağını duyurdu. Açıklama sonrası Apple hisseleri sert düşüşle yaklaşık 70 milyar dolar eridi.

Türkiye Ziraatçılar Derneği ‘Hal Yasası’ açıklaması: ‘Fiyatların düşmesi için üreticinin desteklenmesi lazım’

Türkiye Ziraatçılar Derneği Genel Başkanı Hüseyin Demirtaş, “Hal yasasının çıkmasıyla gıda fiyatlarında bir düşüş olmaz. Fiyatların düşmesi için üreticinin desteklenmesi gerekli” ifadelerini kullandı.

Kordsa’da CEO’luk görevine Ergun Hepvar atandı

Kordsa’da CEO’luk görevine Ergun Hepvar atandı

Trump tarih verdi! AB’ye yeni vergiler yolda…

ABD Başkanı Donald Trump, gümrük vergileri konusunda gündem yaratacak bir çıkış daha yaptı. Trump, 1 Haziran’dan itibaren Avrupa Birliği menşeli ürünlere doğrudan yüzde 50 oranında vergi konulması yönünde çağrıda bulundu. Açıklamasıyla ticaret gerilimini yeniden alevlendirdi.

Kapasite kullanım oranı yükseldi

İmalat sanayisi genelinde mevsimsel etkilerden arındırılmamış kapasite kullanım oranı (KKO), mayısta geçen aya göre 0,7 puan artarak yüzde 75’e çıktı.