Bakan Fidan: YPG kendini feshetmezse gereği yapılacak

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’dan Suriye Değerlendirmesi

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, CNN Türk’te katıldığı bir programda, Suriye’ye dair önemli açıklamalarda bulundu. Fidan, Beşar Esad yönetiminin Suriye halkına karşı acımasız bir tutum sergilediğini vurgulayarak, rejimin sonunu getirecek durumun bu olduğunu ifade etti.

Şam’a gerçekleştirdiği ziyaretin detaylarını paylaşan Fidan, Şam’ın eteklerine ulaşana kadar yaşanan yıkımı anlattı. Yeni yönetimin geleceği konusunda çizdikleri diplomasi yol haritasına değinen Fidan, Suriye’nin yeniden imar edilmesi gerekliliğine dikkat çekerek özellikle Halep gibi şehirlerin acil olarak yeniden inşa edilmesi gerektiğini belirtti.

Ülkenin geleceğine yönelik önemli bir konunun PKK/YPG terör örgütünün varlığı olduğuna işaret eden Fidan, bu sorunun çözülmemesi halinde Türkiye’nin askeri operasyon ihtimaline değindi. Ayrıca, Suriye’deki yeni yönetimin, ulusal ve bölgesel bütünlüğü sağlamak adına gerekli adımları atması gerektiğini vurguladı.

Suriye’de askeri operasyon yapma olasılığı konusuna yönelik olarak Fidan, Türkiye’nin verdiği şartları açıkladı ve uluslararası ölçekte terörist faaliyet gösteren unsurların ülkeyi terk etmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, Suriyeli Kürt vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanmasının önemine değindi.

Related Posts

Adem Şanlısoy kimdir? İSKİ Çevre Denetim Daire Başkanı Adem Şanlısoy neden gözaltına alındı?

İBB’ye yürütülen operasyonlar kapsamında İSKİ Çevre Denetim Daire Başkanı Adem Şanlısoy gözaltına alındı. Peki, Adem Şanlısoy kimdir? İSKİ Çevre Denetim Daire Başkanı Adem Şanlısoy neden gözaltına alındı?

Ali Ayçiçek kimdir? İBB Eski Emlak Yönetimi Daire Başkanı Ali Ayçiçek neden gözaltına alındı?

İBB’ye yürütülen operasyonlar kapsamında İBB Eski Emlak Yönetimi Daire Başkanı Ali Ayçiçek gözaltına alındı. Peki, Ali Ayçiçek kimdir? İBB Eski Emlak Yönetimi Daire Başkanı Ali Ayçiçek neden gözaltına alındı?

Murat Yazıcı kimdir? İBB Eski Genel Sekreteri Murat Yazıcı neden gözaltına alındı?

İBB Eski Genel Sekreteri Murat Yazıcı gözaltına alındı. Murat Yazıcı kimdir? İBB Eski Genel Sekreteri Murat Yazıcı neden gözaltına alındı?

Dervişoğlu’ndan Bahçeli’ye sert yanıt: ‘Felaketlerin faili’

İYİ Parti Lideri Müsavat Dervişoğlu, DEM Parti ile verdiği görüntüye gelen eleştirileri yanıtlarken, Bahçeli’ye sert sözlerle yüklendi: Dervişoğlu, “Türkiye’nin başına gelen felaketlerin ya faili ya borazanıdır” dedi.

DEM Parti heyetinden kritik görüşme: SDG lideri Mazlum Abdi ile bir araya geldiler

Kürt Ulusal Konferansına katılmak üzere Kuzey ve Doğu Suriye’de bulunan DEM Parti heyeti, Suriye Demokratik Güçleri (SDG) lideri Mazlum Abdi ile görüştü.

Burdur’da otomobil ile TIR çarpıştı

Burdur’da karşı yönden gelen TIR’ın dorsesine çarpan otomobildeki sürücü Mahmut O., eşi Vildan O. ile kızı Azime Nisa O. (2) ve oğlu Osman O. (12) yaralandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir