Bakan Tunç’tan ‘hukuk güvenliği’ açıklaması

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: “Türkiye’ye Hukuk Güvenliğinde Ders Veren Ülkelerin İtibarı Yok”

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Objektif kriterlere dayanmayan ve serbest seçimlerin bile yapılmadığı, demokrasisi olmayan ülkelerin, Türkiye’nin üstünde hukuk güvenliğinde gösterilmesinin hiçbir inandırıcılığı olamaz.” açıklamasını yaptı. Açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Bu yargımıza ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne saygısızlıktır. Bunu tekrar eden siyasetçiler var.”

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türkiye’nin hukuk sisteminin sağlamlığını ve güvenilirliğini vurgulayarak, benzeri olmayan bir yapıya sahip olduğunu ve hukukun üstünlüğü ilkesine sonuna kadar bağlı olduğunu belirtti. Tunç, Türkiye’nin demokratik standartları ve insan hakları konusundaki çalışmalarını da dile getirdi.

Yılmaz Tunç, Türkiye’nin yargı bağımsızlığına olan bağlılığını hatırlatarak, hukukun üstünlüğünü korumak adına her türlü adımı atmaya devam edeceklerini de sözlerine ekledi. Ayrıca Tunç, uluslararası alanda Türkiye’nin hukukun üstünlüğü konusunda gösterdiği çabayı da vurguladı.

Related Posts

Hamas ve ABD’nin direkt iletişimini sağlayan isim ortaya çıktı

Lübnan gazetesi Al Mayadeen’de yer alan bir habere göre Hamas ve ABD arasında direkt bir iletişim kanalı bulunuyor. Söz konusu habere konu iddia ABD Başkanı Donald Trump’ın, ABD’nin Orta Doğu politikalarında İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’yla …

Özgür Özel’den Devlet Bahçeli’ye olay ‘180 derece’ sözleri: ‘Bahçeli öyle bir siyasetçidir’

CHP lideri Özgür Özel, dün terör örgütü PKK’nın kendini feshetmesinin ardından bugün sürece dair dikkat çeken yorumlarda bulundu. Özel, “Ben kimsenin düğmeye basmasıyla 180 derece yön değiştirecek bir siyasetçi değilim. Biz kumanda edilen, bir düğmeye basmakla 180 derece dönen siyasetçilerden değiliz. Bugün Devlet Bahçeli öyle bir siyasetçidir” dedi.

Trump, ilaçlarla ilgili kararnameyi imzaladı

ABD Başkanı Donald Trump’ın sosyal medya hesabından “en önemli ve en etkili paylaşımlarımdan biri olacak” diyerek merak uyandırdığı konunun Amerikan sağlık sistemiyle ilgili imzalayacağı başkanlık kararnamesi olduğu ortaya çıktı.

Memuriyette KPSS şartı tarih oluyor! Annelerin gözleri meclise çevrildi

Türkiye’de nüfus artışı için çocuk yapmaya özendirici politikalara bir yenisi daha ekleniyor. AKP iktidarı tarafından yapılacak teşviklerden bir tanesi özellikle anneleri ilgilendiriyor. Üçüncü çocuğunu doğuran kadınlara memuriyet kapısı açılıyor

Ünlü modacıya havalimanında gözaltı

Ünlü modacı Barbaros Şansal gözaltına alındı.

SÖZCÜ’nün torpil haberi meclis gündeminde

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Karaman Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver, SÖZCÜ’nün Karaman İl Özel İdaresi tarafından gerçekleştirilen ve kamuoyunda torpil iddialarıyla tartışma yaratan daimî işçi alımı haberini TBMM gündemine taşıdı. Ünver, İçişleri Bakanı’nın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, işe alınan kişilerin büyük bölümünün iktidar partisinin teşkilat mensuplarının yakınları olduğuna dair iddiaları sordu.