Bakan Uraloğlu duyurdu: İstanbul’un iki havalimanı birbirine bağlanacak

İstanbul Havalimanı ile Sabiha Gökçen Havalimanı Hızlı Trenle Bağlanacak

T24 Haber Merkezi 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul Havalimanı ile Sabiha Gökçen Havalimanı’nı hızlı trenle birbirine bağlayacaklarını duyurdu.

İstanbul ve Sabiha Gökçen Havalimanı arasında hızlı tren hattı kurulacak. Bakan Uraloğlu, 2025 yılında İstanbul’a yapılacak yeni hat için ihaleye çıkacaklarını açıkladı.

Abdulkadir Uraloğlu, şu ifadelerle projeyi detaylandırdı: “Gebze’den başlayacak ve Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Yavuz Sultan Selim Köprüsü üzerinden geçerek İstanbul Havalimanı’na ve Çatalca’ya uzanan yaklaşık 120 kilometrelik bir hattımız olacak. Dünya Bankası ile hattın finansmanı için görüşmeleri sürdürüyoruz. 2025 yılında inşallah ihalesini gerçekleştirip projeyi tamamlayacağız.”

Sosyal Medyaya Düzenleme Geliyor mu?

Bakan Uraloğlu, sosyal medya konusunda şunları söyledi:

“16 yaş altı çocuklara belirli kurallar getirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Sosyal medyada her türlü içeriği paylaşabiliyorsunuz. Toplumumuzu ve gençlerimizi korumanın önemli olduğunu düşünüyoruz. Herkesi sorumluluk sahibi yaparak bu doğrultuda hareket etmeyi hedefliyoruz.”


Günün Öne Çıkan Haberleri

Related Posts

‘Fesih’ sonrası DEM Parti’den CHP’ye ilk ziyaret

Terör örgütü PKK’nın fesih kararının ardından siyasi temaslarını yoğunlaştıran DEM Parti, bu kapsamda çeşitli parti liderleriyle görüşmelerini sürdürüyor. DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan’ın öncülük ettiği heyet, bu çerçevede Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel ile bir araya geldi. Görüşme, DEM Parti’nin başlattığı siyasi diyalog sürecinin bir parçası olarak gerçekleşti.

3 lise öğrencisi denizde felaketi yaşadı

Ordu’da denizde boğulma tehlikesi geçiren 3 lise öğrencisi, hastanede tedaviye alındı.

Katar Başbakanı, 400 milyon dolarlık hediye uçak hakkında: ‘Olur böyle şeyler’

Katar’ın Trump’a hediye ettiği 400 milyon dolarlık Boeing uçağı, ABD’de etik ve güvenlik tartışmalarını alevlendirdi. Trump, hediyeyi reddetmenin “aptalca” olacağını savundu.

İstanbul’da seyir halindeki 20 milyonluk lüks araç yanarak kül oldu

İstanbul Eyüpsultan’da seyir halindeki lüks bir otomobil, motor kısmında çıkan yangın sonucu küle döndü. Yaklaşık 20 milyon lira değerindeki aracın alev alev yandığı anlar, cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı.

Tutuklanan ve yerine kayyum atanan seçilmiş Şişli Belediye Başkanı Şahan’ın yarım kalan belgeselinden ilk fragman

İBB soruşturması sonrası tutuklanan ve yerine kayyum atanan Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, çekimleri yarım kalan “Kader Ortağı” adlı mini belgesele ait ilk fragmanı paylaştı.

Kilo verme ilacı pahalı patladı: MLB yıldızı 4,5 milyon dolarını kaybedecek

Major League Baseball, Philadelphia Phillies’in yıldız atıcısı José Alvarado’ya, sezon dışında kullandığı bir zayıflama ilacı nedeniyle doping cezası verdi. 29 yaşındaki Venezuelalı oyuncu, 80 maçlık cezayla karşı karşıya kalırken, bu ceza sonucu 4,5 milyon dolarını kaybedecek.