Boyun fıtığı ne zaman ameliyat edilmeli?

Boyun Fıtığı Belirtileri ve Tedavi Yöntemleri

Boyunda hissedilen ağrılar bazen sıradan ağrı kesicilerle geçebilirken, bazen de daha ciddi bir durumun habercisi olabilir. Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Aybars Akkor, boyun ağrısının omuza ve kola yayılması durumunda boyun fıtığı şüphesi üzerinde durulması gerektiğini belirtiyor.

Boyun Fıtığı Nedir?

Boyun fıtığı, omurilikten çıkan sinirleri sıkıştıran bir durumdur. Fıtık oluştuğunda boyun ve sırt ağrısı, kol ağrısı veya uyuşukluk hissedilebilir. Akkor, boyun fıtığının genellikle ameliyatsız tedavi edilebileceğini vurguluyor.

Fizik Tedaviyle Düzeltilebilir mi?

Hastaların tedavisi, muayene bulguları ve MR görüntüleri doğrultusunda belirlenir. Fizik tedavi, manuel terapiler ve ağrı kesiciler genellikle önerilen tedavi yöntemleridir.

Ameliyat Korkusu ve Sonuçları

Ameliyat endişesi taşıyan hastaların bu korkularının gereksiz yere uzaması durumunda ciddi sorunlarla karşılaşabileceğine dikkat çekiliyor. Gelişen teknoloji sayesinde boyun ameliyatları günümüzde oldukça güvenli bir şekilde gerçekleştirilebilmektedir.

Boyun fıtığı ameliyatlarından sonra hasta, kısa bir iyileşme sürecinin ardından normal yaşamına dönebilir. Ancak, ameliyat gerektiği halde ertelenmesi ciddi sorunlara yol açabilir. Bu nedenle, boyun fıtığı belirtileri olan hastaların uzman bir doktora danışmaları önem taşımaktadır.

Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Aybars Akkor

Related Posts

Diyabet, hipertansiyon ve böbrek hastalığı olanlar dikkat: “Sıcak havalarda gazlı içecek tüketimi sağlığı tehlikeye atıyor!”

Diyabet, hipertansiyon ve böbrek hastalığı olanlar dikkat: “Sıcak havalarda gazlı içecek tüketimi sağlığı tehlikeye atıyor!”

Uzmanından çocuklarda el, ayak ve ağız hastalığına karşı hijyen uyarısı

Uzmanından çocuklarda el, ayak ve ağız hastalığına karşı hijyen uyarısı

Şifalı olduğuna inanılıyor, turistlerden yoğun ilgi görüyor: Uzmanlardan ‘şifalı su’ uyarısı!

Trabzon’da yerli ve yabancı turistler, halk arasında ‘şifalı su’, ağızda bıraktığı acı tat nedeniyle ‘acı su’ olarak da adlandırılan mineralli suların bulunduğu kaynaklara rağbet gösteriyor. Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden (KTÜ) Prof. Dr. Fatma Gültekin, su kaynaklarının analizleri yapılmadan kullanılmasının riskli olduğunu belirterek, “Su içerisinde fazla bulunan iyonlar, ağır metaller, çevredeki insani faaliyetler sonucu suya karışan zararlı parametrelerden dolayı da sağlık açısından sakınca yaratabilir” dedi.

Uzmanından kanser hastalarına yaz tavsiyeleri

Uzmanından kanser hastalarına yaz tavsiyeleri

Erken tanı umut veriyor: Belirtiler 5 yaşında kaybolabilir

Antalya Bilim Üniversitesi’nden Prof. Dr. Serhat Nasıroğlu’nun 1465 çocuk üzerinde yaptığı araştırmaya göre, otizmde erken tanı ve yoğun eğitim, çocukların tanıyı tamamen kaybetme şansını artırıyor. Tanıyı kaybeden çocukların teşhis yaşı ortalama 2,4; tanıyı bırakma yaşı ise 5,5.

Doğru yastık nasıl seçilir? Uyku pozisyonuna göre altın kurallar

Yanlış yastık seçimi, boyun fıtığından baş ağrısına, uyku bozukluğundan postür problemlerine kadar pek çok sağlık sorununa yol açabiliyor. Doç. Dr. Çiğdem Çınar, uyku pozisyonuna uygun yastık seçimi ve düzenli değişiminin önemine dikkat çekti.