Brent petrolde dalgalı seyir

Brent Petrol Fiyatları Düştü

Dün 65,01 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 61,36 dolar seviyesinde tamamladı. Brent petrolün varil fiyatı, bugün saat 09.39 itibarıyla kapanışa göre yaklaşık yüzde 0,42 azalarak 61,10 dolar oldu. Aynı saatte Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 57,59 dolardan alıcı buldu.

Global ekonomiler ABD ve Çin arasındaki tarife geriliminin yarattığı talep endişeleri, petrol fiyatlarındaki düşüşü etkiledi.

ABD’nin Çin’e uyguladığı gümrük vergilerine bir misilleme olarak Çin’in tarifeleri artırması, küresel ticaret savaşı endişelerini artırdı. Bu durum, ekonomik büyümeyi ve petrol talebini olumsuz etkiliyor.

Çin’in karşılık olarak ABD’nin gümrük vergilerini artırması, petrol fiyatlarında dalgalanmaya sebep oldu. Öte yandan, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC+ ülkeleri, üretim artışı planları doğrultusunda fiyatları aşağı çekiyor.

Amerikan Petrol Enstitüsü (API), ABD’deki petrol stoklarının azaldığını açıkladı ve bu durum talep endişelerini bir nebze de olsa hafifletti.

ABD Enerji Enformasyon İdaresi’nin (EIA) ise bugün resmi stok verilerini açıklaması bekleniyor. Fakat uzmanlar, OPEC+ ülkelerinin üretim artışının piyasada arz fazlasına yol açabileceğine dikkat çekiyor.

Brent petrolde teknik olarak 69,53 doların direnç, 59,36 doların ise destek olarak izlenebileceği belirtiliyor. Fiyatlar, küresel ticaret endişeleri ve üretim artışı beklentileri doğrultusunda dalgalı bir seyir izlemeye devam edecek.

Related Posts

Küresel ticaret savaşlarında yeni cephe mi açılıyor? AB’den Trump’a ‘tehdit’ yanıtı

ABD’de ikinci kez başkanlık koltuğuna oturan Donal Trump göreve gelmesinin ardından ek gümrük vergisi tarifelerini duyurdu. Küresel piyasaları sarsan bu tarifeler, birçok dev şirketi ve sektörü de olumsuz etkiledi. Trump’ın tarifeleri özellikle …

Trump’ın tehdidi, teknoloji devine 70 milyar dolara mal oldu

ABD Başkanı Donald Trump, iPhone’ların yurtdışında üretilmeye devam etmesi halinde Apple’a yüzde 25 gümrük vergisi uygulayacağını duyurdu. Açıklama sonrası Apple hisseleri sert düşüşle yaklaşık 70 milyar dolar eridi.

Türkiye Ziraatçılar Derneği ‘Hal Yasası’ açıklaması: ‘Fiyatların düşmesi için üreticinin desteklenmesi lazım’

Türkiye Ziraatçılar Derneği Genel Başkanı Hüseyin Demirtaş, “Hal yasasının çıkmasıyla gıda fiyatlarında bir düşüş olmaz. Fiyatların düşmesi için üreticinin desteklenmesi gerekli” ifadelerini kullandı.

Kordsa’da CEO’luk görevine Ergun Hepvar atandı

Kordsa’da CEO’luk görevine Ergun Hepvar atandı

Trump tarih verdi! AB’ye yeni vergiler yolda…

ABD Başkanı Donald Trump, gümrük vergileri konusunda gündem yaratacak bir çıkış daha yaptı. Trump, 1 Haziran’dan itibaren Avrupa Birliği menşeli ürünlere doğrudan yüzde 50 oranında vergi konulması yönünde çağrıda bulundu. Açıklamasıyla ticaret gerilimini yeniden alevlendirdi.

Kapasite kullanım oranı yükseldi

İmalat sanayisi genelinde mevsimsel etkilerden arındırılmamış kapasite kullanım oranı (KKO), mayısta geçen aya göre 0,7 puan artarak yüzde 75’e çıktı.