Brent petrolde düşüş durdurulamıyor!

Trump’ın Vergi Kararı Brent Petrol Fiyatlarını Nasıl Etkiledi?

Brent petrol, ABD Başkanı Donald Trump’ın vergi zamlarını açıklamasının ardından tarihi düşüşler yaşadı ve bu durum benzin ile motorin fiyatlarında 2 TL’ye varan indirimlere yol açtı. Trump’ın son açıklamaları ise Çin dışındaki ülkelere vergi zammının 90 gün uzatılacağını belirtti. Bu kararın ardından borsalar olumlu bir yönde ilerledi, ancak altın fiyatları yükselişe geçti. Ne yazık ki, Brent petroldeki düşüş durdurulamadı.

9 Nisan Çarşamba günü Brent petrol, 58.22 dolar seviyelerine kadar geriledi, ancak gün sonunda 64.24 dolara ulaştı. 10 Nisan Perşembe günü ise Brent petroldeki düşüş devam etti ve fiyatlar %1.85 düşüşle 64.24 dolar seviyesinde seyretmeye devam etti.

ABD Çin Ticaret Savaşı ve Brent Petrol

ABD Başkanı Donald Trump’ın getirdiği vergilere Çin’in misilleme yapmasıyla petrol talebinin azalacağı endişeleriyle petrol fiyatları dün 60 doların altına geriledi. Ancak Trump’ın gümrük tarifelerini 90 gün ertelemesiyle fiyatlar bir miktar toparlandı, ancak düşüş eğilimi sürdü.

Nisan’ın ikinci haftasında Trump’ın, Çin’in misilleme olarak açıkladığı gümrük vergilerine yanıt vermemesi durumunda ek tarifeler uygulanacağı yönündeki açıklamaları, talep endişelerini artırarak petrol fiyatlarını aşağı çekti.

Çin Maliye Bakanlığı, ABD’den ithal ürünlere ek %50 gümrük vergisi getireceğini duyurdu ve Çin’in asgari tarifesi %84’e yükseldi. Bu açıklamanın ardından Brent petrolün varil fiyatı dün 58.22 dolara kadar gerileyerek en düşük seviyeyi gördü.

Related Posts

Küresel ticaret savaşlarında yeni cephe mi açılıyor? AB’den Trump’a ‘tehdit’ yanıtı

ABD’de ikinci kez başkanlık koltuğuna oturan Donal Trump göreve gelmesinin ardından ek gümrük vergisi tarifelerini duyurdu. Küresel piyasaları sarsan bu tarifeler, birçok dev şirketi ve sektörü de olumsuz etkiledi. Trump’ın tarifeleri özellikle …

Trump’ın tehdidi, teknoloji devine 70 milyar dolara mal oldu

ABD Başkanı Donald Trump, iPhone’ların yurtdışında üretilmeye devam etmesi halinde Apple’a yüzde 25 gümrük vergisi uygulayacağını duyurdu. Açıklama sonrası Apple hisseleri sert düşüşle yaklaşık 70 milyar dolar eridi.

Türkiye Ziraatçılar Derneği ‘Hal Yasası’ açıklaması: ‘Fiyatların düşmesi için üreticinin desteklenmesi lazım’

Türkiye Ziraatçılar Derneği Genel Başkanı Hüseyin Demirtaş, “Hal yasasının çıkmasıyla gıda fiyatlarında bir düşüş olmaz. Fiyatların düşmesi için üreticinin desteklenmesi gerekli” ifadelerini kullandı.

Kordsa’da CEO’luk görevine Ergun Hepvar atandı

Kordsa’da CEO’luk görevine Ergun Hepvar atandı

Trump tarih verdi! AB’ye yeni vergiler yolda…

ABD Başkanı Donald Trump, gümrük vergileri konusunda gündem yaratacak bir çıkış daha yaptı. Trump, 1 Haziran’dan itibaren Avrupa Birliği menşeli ürünlere doğrudan yüzde 50 oranında vergi konulması yönünde çağrıda bulundu. Açıklamasıyla ticaret gerilimini yeniden alevlendirdi.

Kapasite kullanım oranı yükseldi

İmalat sanayisi genelinde mevsimsel etkilerden arındırılmamış kapasite kullanım oranı (KKO), mayısta geçen aya göre 0,7 puan artarak yüzde 75’e çıktı.