Deprem davasında ailelerden tepki: ‘Bakan ailesini kaybetmiş olsaydı?’

Kahramanmaraş İlindeki Depremde Hünkar Apartmanı Yıkıldı

Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesi Şazibey Mahallesi’nde bulunan Hünkar Apartmanı, 6 Şubat depremlerinde yıkılarak enkaz yığınına döndü. Binada bulunan 84 kişi hayatını kaybederken, 3 kişi de yaralandı.

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı, Hünkar Apartmanı’nın müteahhitleri İbrahim İlhan ve Ferhat İlhan, statik proje müellifi Ahmet Özdemir ve statik fenni mesulü Nevzat Bahşi hakkında “bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma” suçundan 22 yıl 6’şar aya kadar hapis cezası istedi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nden 7 akademisyenin hazırladığı bilirkişi raporuna göre, söz konusu binanın projelendirme, yapım ve iş bitimi aşamalarında 1998 Afet Bölgelerinde Yapılacak Yapılar Hakkında Yönetmelik esaslarına yeterince uyulmadığı belirtildi.

Tutuksuz Yargılama Kararına Tepki

Depremin üzerinden 23 ay geçmesine rağmen tüm sanıklar tutuksuz yargılanıyor. Enkaz altında anne, baba, kardeş ve babaannesini kaybeden Sıla Danyeri, ANKA Haber Ajansı’na açıklamalarda bulundu. Danyeri, “Bina öldürür, deprem değil” diyerek adalet talep etti. Aynı zamanda, adaletin herkese eşit şekilde uygulanması gerektiğini belirterek sanıkların cezalarını çekmeleri gerektiğini vurguladı.

Related Posts

Mustafa Sandal: Kilosu 20 Euro olan domates bulamadık

Şarkıcı Mustafa Sandal, “Almanya’da domatesin kilosu 20 Euro oldu” iddiasını marketleri gezerek yalanladı.

Özgür Özel: Belediyelerimiz, tüm imkanlarıyla yangın söndürme çalışmalarına destek veriyor

Özgür Özel: Belediyelerimiz, tüm imkanlarıyla yangın söndürme çalışmalarına destek veriyor

Yoğurtçu Parkı’nda gözaltına alının 13 kişi, yurt dışı yasağıyla serbest bırakıldı

İstanbul’daki Kadıköy Yoğurtçu Parkı’nda düzenlenen etkinlikte gözaltına alınan 13 kişi yurt dışı çıkış yasağıyla serbest bırakıldı.

Trabzon’da Harmantepe şehitleri anıldı

Trabzon’un Köprübaşı ilçesinde, 109 yıl önce kentin işgali sırasında Harmantepe mevkisinde Rus kuvvetlerinin Karadeniz’e ilerleyişini durdurmak için şehit olan 157 asker için anma töreni düzenlendi.

Cumhur’un küçük ortağından ‘CHP kurultayı’ yorumu: ‘Bugüne kadar örneği yok’

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’yla ilgili iptal davasına ilişkin, “Bununla ilgili mahkeme karar verebilir. Ama kurultayın sonucu etkileyecek bir karar olacağını düşünmüyorum. Bugüne kadar bunun bir örneği yok” dedi.

‘İkiyüzlülük’ dedi, iktidara seslendi! CHP’den İklim Kanunu Teklifi’ne tepki: ‘Doğayı sermayeye teslim ediyorsunuz!’

CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, TBMM’de görüşmeleri süren İklim Kanunu Teklifi’ne ilişkin, “İklim krizi, bedel ödeyerek daha fazla kirletmenin yolunu açan bir düzenlemeyle ticarileştiriliyor. Yasanın tek sürdürülebilirliği, şirketlerin kârının sürdürülebilirliği” dedi.