Diyanet İşleri Başkanı Erbaş da ‘boykotçu’ çıktı: ‘Bir Müslüman boykota uymuyorsa, imanını sorgulasın’

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu‘nun gözaltına alınmasıyla başlayan ve tutuklanmasıyla başlayan protestolar “boykot” çağrısıyla devam ediyor.

Yurttaşların başlattığı 2 Nisan boykotu, iktidar kanadında büyük etki yarattı. 

Bakanlar önce arka arkaya televizyon kanallarında boykot karşıtı açıklamalar yaptı, ardından bakanlar ve iktidar mensupları sosyal medya paylaşımları yapmaya başladı.

ERBAŞ’IN BOYKOTA DESTEK SÖZLERİ GÜNDEM OLDU

İktidara yakın isimler boykot çağrısını ve boykot yapacak olan yurttaşları hedef alırken; Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’ın da “boykotçu” olduğu ortaya çıktı. 

Yurttaşları İsrail’i boykota çağıran Erbaş’ın, mart ayındaki “Bir Müslüman zalimleri destekleyenleri destekliyorsa, boykota uymuyorsa, boykot ürünlerini hala evine sokuyorsa, hala boykot ürünlerini boykot etmiyorsa imanını sorgulasın o Müslüman” açıklaması yeniden gündem oldu.

“BİR MÜSLÜMAN HALA BOYKOT ÜRÜNLERİNİ BOYKOT ETMİYORSA İMANINI SORGULASIN”

Ankara Millet Camisi’nde teravih namazı kıldıran Erbaş, cami cemaatine şöyle seslenmiş:

“Dilimizden gelen ne varsa yapmamız lazım. Zaten kalbimizle mazlumların, mağdurların yanında olmazsak imanımızı sorgulamamız lazım. Peygamber Efendimiz (s.a.s.); ‘Bir kötülük gördüğünüz zaman onu elinizle düzeltiniz. Elinizle düzeltemezseniz dilinizle düzeltiniz. Dilinizle de olmazsa kalbinizle buğz edin. O da imanın en zayıf noktasıdır.’ buyuruyor. O bile yoksa bir Müslümanda, zalimleri destekleyenleri destekliyorsa, boykota uymuyorsa, boykot ürünlerini hala evine sokuyorsa, hala boykot ürünlerini boykot etmiyorsa imanını sorgulasın o Müslüman.”

Related Posts

Mustafa Sandal: Kilosu 20 Euro olan domates bulamadık

Şarkıcı Mustafa Sandal, “Almanya’da domatesin kilosu 20 Euro oldu” iddiasını marketleri gezerek yalanladı.

Özgür Özel: Belediyelerimiz, tüm imkanlarıyla yangın söndürme çalışmalarına destek veriyor

Özgür Özel: Belediyelerimiz, tüm imkanlarıyla yangın söndürme çalışmalarına destek veriyor

Yoğurtçu Parkı’nda gözaltına alının 13 kişi, yurt dışı yasağıyla serbest bırakıldı

İstanbul’daki Kadıköy Yoğurtçu Parkı’nda düzenlenen etkinlikte gözaltına alınan 13 kişi yurt dışı çıkış yasağıyla serbest bırakıldı.

Trabzon’da Harmantepe şehitleri anıldı

Trabzon’un Köprübaşı ilçesinde, 109 yıl önce kentin işgali sırasında Harmantepe mevkisinde Rus kuvvetlerinin Karadeniz’e ilerleyişini durdurmak için şehit olan 157 asker için anma töreni düzenlendi.

Cumhur’un küçük ortağından ‘CHP kurultayı’ yorumu: ‘Bugüne kadar örneği yok’

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’yla ilgili iptal davasına ilişkin, “Bununla ilgili mahkeme karar verebilir. Ama kurultayın sonucu etkileyecek bir karar olacağını düşünmüyorum. Bugüne kadar bunun bir örneği yok” dedi.

‘İkiyüzlülük’ dedi, iktidara seslendi! CHP’den İklim Kanunu Teklifi’ne tepki: ‘Doğayı sermayeye teslim ediyorsunuz!’

CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, TBMM’de görüşmeleri süren İklim Kanunu Teklifi’ne ilişkin, “İklim krizi, bedel ödeyerek daha fazla kirletmenin yolunu açan bir düzenlemeyle ticarileştiriliyor. Yasanın tek sürdürülebilirliği, şirketlerin kârının sürdürülebilirliği” dedi.