Hamas’tan ‘ateşkes anlaşması’ açıklaması: Engeller ortadan kalktı

İsrail ve Hamas Arasında Gazze’de Ateşkes ve Rehine Takası Anlaşması Görüşüldü

İsrail güvenlik kabinesi, Hamas ile Gazze’de ateşkes ve rehine takası anlaşmasını görüşmek ve oylamak için toplandı. The Guardian gazetesinin haberine göre, Hamas’tan bugün yapılan açıklamaya göre, Gazze’de ateşkes anlaşmasının şartlarıyla ilişkili ortaya çıkan engellerin çözüldüğü belirtildi.

İsrail Güvenlik Kabinesi Toplandı

Haaretz gazetesinin aktardığına göre, İsrail Güvenlik Kabinesi de aynı şekilde Gazze’de ateşkes ve rehine takası anlaşmasını onaylamak üzere toplandı.

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, anlaşmayı onaylamak için gereken daraltılmış güvenlik kabinesi toplantısını ertelemişti ancak bugün toplanacağı duyurulmuştu. Serbest bırakılacak 33 rehinenin isim listesi de yayınlandı.

Anlaşmaya göre, Gazze’ye ateşkes sonrası serbest bırakılacak esirler arasında kadınlar, yaşlılar ve hastaların bulunduğu belirtildi. Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC), rehine takası sürecini yönetecek ve serbest bırakılan rehinelerin aileleri bilgilendirildikten sonra kamuoyuna açıklama yapılacak.

Related Posts

İmamoğlu’nun Beylikdüzü dönemiyle ilgili açılan davada savcı mütalaasını açıklamadı; duruşma ertelendi

İmamoğlu’nun Beylikdüzü dönemiyle ilgili açılan davada savcı mütalaasını açıklamadı; duruşma ertelendi

Milli Savunma Bakanı Güler metan gazından zehirlenen askerleri hastanede ziyaret etti

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Güler, Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde metan gazından zehirlenerek Ankara’ya sevk edilen ve Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde (GATA) tedavileri süren askerlere ziyarette bulundu. Ziyarette, Genelkurmay …

Apple’ın Operasyon Direktörü Jeff Williams, 27 yılın ardından emekli oluyor

William’ın uzun süredir Tim Cook’un yerine şirketin bir sonraki CEO’su olmak için önde gelen adaylardan biri olarak görüldüğü kaydedildi

Netanyahu, Trump’ı aday gösterdi: Nobel Barış Ödülü alan tartışmalı isimler

Netanyahu, Trump’ı aday gösterdi: Nobel Barış Ödülü alan tartışmalı isimler

İstanbul’u sıcak çarptı! Kavurucu sıcağa böyle çözüm buldular

İstanbul’da etkili olan sıcak hava dalgası, kent genelinde vatandaşları sahillere ve denize yönlendirdi. Termometreler bazı ilçelerde 39 dereceyi gösterdi. İstanbullular, denize girerek ya da sahillerde yürüyüş yaparak serinlemeye çalıştı.

Hava sıcaklığı 40 dereceyi buldu: Sokaklar boş kaldı

Mardin’de hava sıcaklığı 40 derecenin üzerine çıkarken, kent genelinde cadde ve sokaklar boş kaldı. Dışarı çıkmayı tercih edenlerse park ve bahçelerde vakit geçirerek sıcaktan korunmaya çalıştı.