Huawei’in gelirleri 2024’te artış gösterdi

Huawei’in açıkladığı 2024 yıl sonu bilançosuna göre, firmanın toplam geliri yıllık bazda yüzde 22 artışla 862,1 milyar yuana (118,7 milyar dolar), net karı ise yüzde 28 artışla 62,6 milyar yuana (8,6 milyar dolar) ulaştı.

Gelir ve karlılıktaki artışta, şirketin akıllı işletim sistemi ve kullandığı çipler dolayısıyla ABD’nin ihracat yasaklarından etkilenen akıllı telefon satışlarındaki süregelen toparlanma etkili oldu.

Akıllı telefonların dahil olduğu tüketici ürünleri biriminin gelirleri, 2024’te önceki yıla göre yüzde 38 artışla 339 milyar yuana (46,7 milyar dolar) yükseldi.

YENİ MODEL AKILLI TELEFONLARDA KENDİ GELİŞTİRDİĞİ ÇİPLERİ KULLANIYOR

Huawei, ABD’nin ileri teknoloji çiplerin Çin’e ihracatını yasaklamasının ardından 2023’te akıllı telefonlarda kendi geliştirdiği çiplerini kullanmaya başlamıştı.

Piyasa araştırma şirketi Canalys’in verilerine göre, şirketin akıllı telefon satışları 2024’te yüzde 37 artışla 46 milyona çıktı. Huawei, Çinli rakibi Vivo’nun ardından en fazla akıllı telefon satan ikinci şirket oldu.

Huawei’nin 2024’ün başında piyasaya sürdüğü “Pura 70” serisi akıllı telefonlarda, bağlı ortaklığı HiSilion tarafından geliştirilen ve Çin’in en büyük çip üreticisi Uluslararası Yarı İletken İmalat Şirketinin (SMIC) dökümhanelerinde hazırlanan 7 nanometrelik mikroçip kullanılıyor.

ABD’nin yatırımlarının hedefindeki diğer iş kolu olan telekomünikasyon altyapısı ve bilgi ve iletişim teknolojileri biriminin gelirleri de bu dönemde yüzde 5 artışla 369,9 milyar yuana (50,9 milyar dolar) çıktı.

Şirketin otonom sürüş ve akıllı araç teknolojilerini geliştiren akıllı otomotiv çözümleri biriminin gelirleri ise 2024’te önceki yıla kıyasla yaklaşık 5 kat artarak 26,4 milyar yuana (3,6 milyar dolar) ulaştı. Şirket, bu iş kolunda ilk kez geçen yıl kar etti.

Related Posts

Ne olacağını merak etti, şarj cihazına USB taktı! İşte sonuç…

Merakı yüzünden ilginç bir deneye girişen bir kullanıcı, şarj cihazına USB takarak ne olacağını görmek istedi. İlk başta sıradan bir hareket gibi görünse de, ortaya çıkan sonuç beklenmedik oldu.

İkinci el otomobil piyasasında canlanma: 7 milyon satış bekleniyor

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Genel Başkanı Aydın Erkoç, sıfır araç fiyatları, yaklaşan yaz dönemi ve Kurban Bayramı’nın etkisiyle ikinci el otomobil pazarında gözle görülür bir canlanma yaşandığını belirterek, “Yıl sonunda toplam ikinci el satış hacminin 7 milyon adedin üzerine çıkmasını öngörüyoruz” dedi.

Enshrouded, iki ödül birden kazandı

Frankfurt merkezli oyun stüdyosu Keen Games tarafından geliştirilen Enshrouded, 2025 Alman Bilgisayar Oyunu Ödülleri’nde “En İyi Alman Oyunu” seçildi. Stüdyo aynı zamanda “En İyi İnovasyon ve Teknoloji” ödülünü de alarak toplamda 140.000 dolar …

Telefonunuzun uzun süre dayanması için asla kaldırmamanız gereken 5 uygulama!

Akıllı telefonlardaki gereksiz görünen uygulamaları kaldırmak, hem performansı artırmak hem de depolama alanı açmak için sık başvurulan bir yöntem. Ancak uzmanlar, bu adımın cihazı savunmasız bırakabileceği ve kişisel verileri riske atabileceği konusunda uyarıyor.

Bilek güreşinde İspir’in başarısı

Erzurum’un İspir İlçesinde eğitim hizmeti veren Ziya Paşa Ortaokulu Ardahan’da yapılan Okullar Arası Bilek Güreşi Şampiyonası’ndan zaferle çıktı.

Windows ve macOS’e rakip geliyor! Huawei PC için HarmonOS’i duyurdu

Telefon ve tablet modellerinde kendi arayüzünü kullanan firma, bilgisayar işletim sistemi için sürpriz bir duyuruya imza attı. HarmonyOS işletim sisteminin bilgisayar sürümü geliyor.