İzmir’de akşam saatlerinde etkili olan yoğun fırtına ve gök gürültülü sağanak, şehirde yaşamı zor durumda bıraktı. 10 Nisan 2026 tarihinde, öğle saatlerinden itibaren şiddetlenen rüzgar, akşam saatlerinde yerini kuvvetli yağışa bıraktı. Bu sağanak, Buca, Karabağlar, Konak ve Karşıyaka gibi ilçelerde yolların suyla dolmasına, rögarların taşmasına ve trafikte büyük aksamaların yaşanmasına neden oldu.
Karabağlar, Konak ve Buca bölgelerinde fırtına nedeniyle birçok ağaç devrildi. Özellikle Konak’taki Gıda Çarşısı’nda bir ağacın üzerine devrildiği otomobilde ciddi hasar meydana geldi. Buca’da belediye ekipleri devrilen ağaçların temizlenmesi için acilen harekete geçti. Gaziemir ilçesinin bazı kesimlerinde ise kısa süreli dolu yağışı görüldü.
Konak’taki Kemeraltı Çarşısı’nda da su baskınları yaşandı ve iş yeri sahipleri, dükkanlarını su basmaması için tahliye çalışmaları yaptı. Urla ilçesinde biriken su nedeniyle araçların yolda ilerlemesi zorlaştı. Sağanak yağış, Çeşme’de de etkisini gösterdi; Alaçatı Mahallesi’ndeki Ayşekadın Hamamı Sokak’ta rüzgar ve yağmur sonrası çöp konteynerlerinin sürüklendiği görüldü. Bu konteynerlerin su akışını engellemesi sonucu sokakta su birikintileri oluştu ve bazı evlerin de su bastığı bildirildi. Vatandaşlar, konteynerleri yerinden çekerek su tahliyesi yapmaya çalıştı.