Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a ‘Esad’ yanıtı: Düne kadar ‘kardeşim’ diyordun

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na Tepki: “Baas Rejimi ve Esed Sevgisinin Altında Farklı Sebepler Var”

Denizli İl Kongresinde yapılan konuşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP’yi ve eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef aldı. Erdoğan, “Baas rejiminin düşmesini hazmedemediler. Hadi eski genel başkanlarının kuyruk acısını biliyoruz. Onun Baas rejimi ve Esed sevgisinin altında farklı sebepler var” şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Erdoğan’ı eleştirerek “Kardeşim Esad” ifadesini hatırlattı ve tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu’nun paylaşımında, “Onun Baas rejimi ve Esed sevgisinin altında farklı sebepler var” sözlerine yer verildi.

Ayrıca AKP Genel Başkanı, Partisinin il kongresinde yaptığı konuşmada Kılıçdaroğlu’nu hedef alarak kutuplaştırıcı dilini kullanması ve nefret tohumları ekmeye yönelik niyetini açıkça ortaya koymasıyla eleştirildi. “Sana Cumhurbaşkanı demeye dilim varmıyor! Namusu ve şerefi üzerine tarafsızlık yemini eden hiçbir onurlu cumhurbaşkanı, yeminine ihanet etmez. Ülkesinde mezhep kışkırtıcılığı yapmaz, halkını etnik kimlikler üzerinden bölmez. Yazıklar olsun!” ifadeleriyle tepki gösteren Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ı uyararak, “Bu topraklar bölücülüğe geçit vermez! Kışkırtıcı dilinden ve nefret siyasetinden derhal vazgeç!” şeklinde çıkıştı.

Related Posts

İran’dan İstanbul’a ilk seferler başladı

İsrail saldırılarında zarar gören Tebriz Havaalanı’nda pist onarımı tamamlandı. 23 gün sonra yapılan ilk uçuş İstanbul’a gerçekleşti. Sefer İran Ata Havayolları tarafından düzenlendi.

Marc Cools’tan CHP’li belediyeler açıklaması

Avrupa Konseyi Yerel Yönetimler Başkanı Marc Cools, CHP’li başkanlara yönelik gözaltıları “muhalefete yönelik tasfiye” olarak nitelendirdi ve tüm yerel yöneticilerin derhal serbest bırakılmasını talep etti.

TIR’da cesedi bulunmuştu: Kafasının kesildiği ortaya çıktı

Konya’nın Karapınar ilçesinde yanan TIR’da cesedi bulunan şoför Özcan Karakaya’nın, meslektaşı tarafından başından vurularak öldürüldüğü ve olayın kaza süsü verilerek gizlenmeye çalışıldığı ortaya çıktı.

Dinamoyu tamir etmek istedi; Elektrik akımına kapılarak öldü

Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde Fırat Nehri’nde su dinamosunu tamir etmeye çalışan çiftçi Yusuf Çemberlitaş, elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti.

DEM Parti duyurdu: Bir grup PKK üyesi, önümüzdeki günlerde kongre kararları doğrultusunda adım atacak

DEM Parti duyurdu: Bir grup PKK üyesi, önümüzdeki günlerde kongre kararları doğrultusunda adım atacak

Alman istihbaratı: ‘Ruslar cephede kimyasal kullanıyor’

Alman Federal İstihbarat Servisi BND, Rusya’nın Ukrayna’ya karşı kimyasal silah kullanmaya başladığını iddia etti.