Konya Bilgehaneleri’nden ‘Dijital Dünyada Müslüman Genç’ söyleşisi

Konya Bilgehanelerinin Düzenlediği Müslüman Gençler Söyleşisi

Konya (İGFA) – Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Bilgehaneler adlı kurumu tarafından “Dijital Dünyada Müslüman Olmak” başlıklı bir söyleşi düzenlendi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen söyleşi öncesi öğrencilere ve ailelerine seslendi.

Yoğun ilgi ve öğrencilerin sevgi dolu karşılamasından mutluluk duyduğunu belirten Başkan Altay, “Bu salondaki ve diğer salondaki sevgili çocuklarımıza ve ailelerine selam gönderiyorum. Katılımınız bizi cesaretlendiriyor. Görünen o ki Konya’mız daha büyük salonlara ihtiyaç duyuyor” dedi.

“Bu Çabanın Temeli, Sizlerin Bize Olan Güveni”

Başkan Altay, programın gençlerin ve çocukların dijital dünya hakkında bilgilendirilmesini amaçladığını belirterek, “Bilgehaneler Konya sınırlarını aşan bir üne sahip oldu. Şu anda ilçelerimizde ve merkezimizde 25 Bilgehane bulunmakta ve 100 binden fazla çocuğumuza çeşitli programlar sunmakta. Hedefimiz, bu sayıları artırmak ve eksik olan ilçelerimizde yeni Bilgehaneler açmak. Ancak bu çaba, sizlerin bize olan güvenine dayanıyor. Değerli ailelere ve çocuklara teşekkür ediyorum. Sizin ilginiz olduğu sürece çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Çocukların Oynadığı Oyunlara Dikkat

Genç Enderun Kurucusu ve sosyal medya içerik üreticisi Sertaç Güngör, “Dijital Dünyada Müslüman Genç” adlı söyleşisinde çocukların en çok oynadığı oyunlardan bahsetti.

Güngör, bazı oyunların masum olmadığını ve İsrail’i desteklediğini belirterek, Gazze’de kadınları, çocukları ve masum insanları öldüren içeriklere dikkat çekti. Ailelere ve çocuklara seslenen Güngör, çocuk katillerini savunan oyunlardan ve içeriklerden uzak durulması gerektiğini vurguladı.

Related Posts

Parti örgütleri raporlarını teslim etti, yönetim taslaklarını hazırladı: CHP’den yeni program için hızlı takvim

CHP, ‘Halkçılık Programı’ taslaklarını tamamladı. MYK değerlendirmelerinin ardından saha çalışmaları başlayacak. 81 ildeki danışma kurulu raporları doğrultusunda yerel sorunlara yönelik çözüm önerileri hazırlanıyor.

Meclis’te zehirlenme şüphesi panik yarattı! 100’ün üzerinde vekil ve personel hastanelik oldu

Meclis’te 100’ü aşkın vekil ve personel; ishal, kusma ve halsizlik şikayetiyle hastaneye başvurdu. Konuya ilişkin resmi bir açıklama yapılmazken zehirlenme şikayetlerinin su kaynaklı olabileceği iddia edildi.

İzmir Büyükşehir soruşturmasında hastaneye sevk edilenlere alkışlı destek

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 137 kişiden 10’u sağlık kontrolü için hastaneye sevk edildi. Hastane etrafında toplanan vatandaşlar gözaltındakilere alkışlarla destek verdi.

Erdoğan’ın yeniden adaylık formülü Cumhur’da çatlak mı yarattı? Bahçeli ve Mehmet Uçum ters düştü

MHP lideri Devlet Bahçeli kasım ayında yeni Anayasa tartışmalarıyla Erdoğan’ın yeniden adaylığını gündeme getirdi. Erdoğan’ın yeniden adaylık formülü Cumhur’da çatlak mı yarattı? Bahçeli ve Mehmet Uçum ters düştü.

Bali açıklarında feribot battı: En az 61 kişi kayboldu

Bali adası açıklarında feribot battı, en az 61 kişinin kaybolduğu bildirildi. Arama kurtarma çalışmalarında şu ana kadar 4 kişi sağ olarak kurtarıldı.

Özgür Özel, hastane çıkışı ‘İyi gördüm demek isterdim’ diyerek seslendi: ‘Bir an önce tahliye edilmesi lazım’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İBB’ye yönelik soruşturma kapsamında tutuklu bulunan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ı tedavi gördüğü hastanede ziyaret etmesinin ardından önemli açıklamalarda bulundu.