Kulağı ağrıdığı için uyumaya gitti, üç saat sonra hayatını kaybetti!

Pete fenalaşınca ailesi hemen bir ambulans çağırdı ve hastaneye götürüldü. Yapılan testlerde ölümcül bir bakteriyel enfeksiyon olan meningokok menenjitine yakalandığı ortaya çıktı.

Hastalık, Neisseria meningitidis adlı ölümcül bakterinin beyin ve omuriliği kaplayan ve koruyan zarları enfekte etmesiyle ortaya çıkıyor.

Bakteri kısa sürede kana karışıp kan damarlarının duvarlarına zarar vererek ciltte ve organlarda kanamaya neden olduğundan hastalık hızla ilerliyor. Bu durum genellikle hayatı tehdit eden sepsisi tetikliyor.

The Mirror’ın haberine göre, doktorların üç çocuk babası Pete’i kurtarma çabalarına rağmen, üç saat içinde hayatını kaybetti.

EŞİNİN VEFATINDAN SONRA YATAKLARA DÜŞTÜ

Eşi Lou Hynes, “O günden sonra hayatımızın sonsuza dek değişeceğini asla bilemezdik” dedi ve eşinin vefatından bu yana ‘yataktan dahi kalkamadığı’ zamanları anlattı:

“Daha önce hiç böyle bir şey yaşamamıştım. Çocuklar gelip benimle konuşuyorlardı, ağızları hareket ediyordu ama ben hiçbir şey duyamıyordum ve kelimenin tam anlamıyla hareket edemiyordum. Felç, Pete’in ölümünü aylarca hiç idrak edememenin doruk noktasıydı. Gerçeklik aniden yüzüme çarptı, artık bu benim hayatım. Her şey bu tür bir çöküşle doruğa ulaştı. Dürüst olmak gerekirse, herhangi birinin herhangi bir şey söyleyebileceğini ya da yapabileceğini ve umursamayacağımı hissettim, tamamen kendimden geçmiştim.”

BAKTERİYEL MENENJİT EN ŞİDDETLİ VE NADİR GÖRÜLENİ

Aile, bir yardım fonu sayfası aracılığıyla şimdiye kadar 6.000 sterlinin üzerinde bağış topladı.

Menenjit için bir aşı var ancak Birleşik Krallık sistemine göre Pete bu aşıya uygun değildi. Ülkede menenjitin en yaygın dört türüne karşı koruma sağlayan MenACWY aşısı okullarda yapılıyor ve 25 yaşın altındaki herkese uygulanabiliyor.

Pete’in ölümüne neden olan enfeksiyona yol açan bakterilere karşı koruma sağlayan MenB aşısı ise 2016 yılında uygulamaya konuldu ancak sadece Birleşik Krallık Ulusal Sağlık Sistemi (NHS) kapsamındaki bebeklere sunuluyor. Araştırmalar, gençlerin enfeksiyon açısından yüksek risk altında olduğunu gösteriyor.

Menenjit, bağışıklık sistemleri daha zayıf olduğu için en sık çocuklar, bebekler ve genç yetişkinleri etkiliyor. Menenjite bakteriler, virüsler veya mantarlar neden olabiliyor. Bakteriyel menenjit en şiddetli ve nadir görülenidir, 100.000 kişiden sadece birini etkiler. Yetişkinlerde görülen vakaların dörtte biri ölümcüldür.

EN YAYGIN BELİRTİLERİ

Belirtiler arasında ani başlayan ateş, yoğun baş ağrısı, ense sertliği, bulantı ve kusma yer alıyor. Bunların hepsi grip veya mide rahatsızlığına benzer görünebiliyor. Ancak enfeksiyon hızla yayılıyor ve vücudun kendi organlarına saldırmaya başladığı enfeksiyona karşı şiddetli bir bağışıklık sistemi tepkisi olan sepsise dönüşebiliyor.

Sepsis veya menenjiti olanlarda genellikle küçük kırmızı veya ‘iğne batması’ izlerinden oluşan bir döküntü gelişiyor ve bu döküntüler çürüklere benzeyen daha büyük kırmızı veya mor alanlara dönüşebiliyor.

Türkiye’de ise menenjit aşıları bebeklik döneminde uygulanıyor. Sağlık Ocağı’nda ücretsiz olarak yapılamayan, ücrete tabi olan menenjit aşılarının doz sayısı, aşının türüne ve uygulanan yaş grubuna göre değişiyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Related Posts

Öğrenci yurdundaki yangın panik yarattı!

Tuzla’da, öğrenci yurdunda çıkan yangın itfaiye tarafından söndürüldü. Öğrenciler, duman tahliyesi sonrası tekrardan yurt binasına giriş yaparken, kısa süreli panik yaşadı.

Trump Oval Ofis’i kurt kapanı yaptı… Liderler gitmeye korkuyor

ABD Başkanı Trump’ın son dönemde Oval Ofis’te ağırladığı dünya liderlerine yönelik tavırları dikkat çekiyor. Analistler, Trump’ın diplomatik üslubun dışına çıkarak kameralar önünde yarattığı tartışmaların Oval Ofis ziyaretlerini zorlu hale getirdiğini söylüyor.

Malatya’da uyuşturucu operasyonu: 15 tutuklama

Malatya’da düzenlenen uyuşturucu operasyonlarında gözaltına alınan 17 şüpheliden 15’i tutuklandı.

Almanya’da köprü inşaatında facia: 3 işçi öldü

Almanya’da yüksek köprü inşaatında üç inşaat işçisi, çalıştıkları gondolun çelik halatının kopması sonucu metrelerce yükseklikten düşerek hayatını kaybetti.

‘Kent uzlaşısı’ davasında tutukluluğa devam kararı

‘Kent uzlaşısı’ndan tutuklanan, Kartal ve Ataşehir belediye başkan yardımcılarının da aralarında bulunduğu tutuklu 10 ismin yargılandığı dava ertelendi. Sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.

İyi Parti Teşkilat Başkanı’ndan CHP’li kadın vekil için skandal mesaj: “Sana bunu alacağım kral”

İyi Parti Teşkilat Başkanı’ndan CHP’li kadın vekil için skandal mesaj: “Sana bunu alacağım kral”