Kütahya’da Eğitimde Yeni Model

Kütahya Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin eğitimde yeni bir zihniyeti, yeni bir paradigma değişimini ortaya koyan bir model olduğunu söyledi.

Kentte göreve yeni başlayan Yılmaz, öğretmenevindeki toplantıda, kentin eğitimine ilişkin planladıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Kütahya’da kendisinden önce görev yapan yöneticilerin güzel çalışmalar yaptığını, kendisinin de bu çalışmaları daha da ileriye taşıma amacında olduğunu belirten Yılmaz, şöyle konuştu:

“Bizim ana eksende yapacağımız en önemli şey Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli. Eğitimde yeni bir zihniyeti, yeni bir paradigma değişimini ortaya koyan bir model. Özellikle bu modelde çocukların, eğitimin içine bizzat daha çok girişi, etkinliklerle, yapılacak çalışmalarla çocuklar eğitimin içerisine yaparak yaşayarak, uygulayarak öğrendiği bir model.”

Yılmaz, bundan önceki yoğun ders müfredatı içinde uygulama etkinlik oranının daha az olduğunu dile getirerek, yeni maarif modelinde uygulama ve etkinlik işinin çok daha fazla olduğunu aktardı.

Mesleki eğitimi de oldukça önemsediklerini anlatan Yılmaz, “Mesleki eğitimde de bir hayli zirvelere çıkmamız gerekiyor. Her gün yeni üretim mekanizmaları, yeni üretim fabrikaları ortaya çıkıyor. Buna uygun mesleki eğitim olarak bu ihtiyacı karşılayacak bir dinamikliğe sahip olacağız.” ifadelerini kullandı.

Related Posts

İmamoğlu’nun Beylikdüzü dönemiyle ilgili açılan davada savcı mütalaasını açıklamadı; duruşma ertelendi

İmamoğlu’nun Beylikdüzü dönemiyle ilgili açılan davada savcı mütalaasını açıklamadı; duruşma ertelendi

Milli Savunma Bakanı Güler metan gazından zehirlenen askerleri hastanede ziyaret etti

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Güler, Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde metan gazından zehirlenerek Ankara’ya sevk edilen ve Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde (GATA) tedavileri süren askerlere ziyarette bulundu. Ziyarette, Genelkurmay …

Apple’ın Operasyon Direktörü Jeff Williams, 27 yılın ardından emekli oluyor

William’ın uzun süredir Tim Cook’un yerine şirketin bir sonraki CEO’su olmak için önde gelen adaylardan biri olarak görüldüğü kaydedildi

Netanyahu, Trump’ı aday gösterdi: Nobel Barış Ödülü alan tartışmalı isimler

Netanyahu, Trump’ı aday gösterdi: Nobel Barış Ödülü alan tartışmalı isimler

İstanbul’u sıcak çarptı! Kavurucu sıcağa böyle çözüm buldular

İstanbul’da etkili olan sıcak hava dalgası, kent genelinde vatandaşları sahillere ve denize yönlendirdi. Termometreler bazı ilçelerde 39 dereceyi gösterdi. İstanbullular, denize girerek ya da sahillerde yürüyüş yaparak serinlemeye çalıştı.

Hava sıcaklığı 40 dereceyi buldu: Sokaklar boş kaldı

Mardin’de hava sıcaklığı 40 derecenin üzerine çıkarken, kent genelinde cadde ve sokaklar boş kaldı. Dışarı çıkmayı tercih edenlerse park ve bahçelerde vakit geçirerek sıcaktan korunmaya çalıştı.