Lüks arabayı anladık da lüks tuvalet neyin nesi?

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 6 Milyonluk Tuvalet Tadilatı Meclis Gündemine Taşındı

Diyanet İşleri Başkanlığı, fahiş harcamaları ve lüks araçlarıyla sık sık gündeme gelen, bu sefer de 6 milyon liralık tuvalet tadilatıyla dikkatleri üzerine çekti. İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez, “Bu bina henüz 20 yıllık” diyerek, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a, “Lüks araba merakını anladık da, lüks tuvalet merakı neyin nesi?” diye sordu. SÖZCÜ’nün gündeme getirdiği habere göre, Diyanet, tadilata ihtiyaç olmayan tuvaletler için Şeyran İnşaat firması ile 6 milyon liralık sözleşme yapmıştı.

Ankara’daki merkez binasında bulunan 7 kat ile A blok zemin katındaki tuvaletler için yapılan tadilat sözleşmesi, 23 Temmuz 2024 tarihinde gerçekleştirildi. Söz konusu firmaya ait olduğu belirlenen Şeyran İnşaat’ın sahibi ise iktidara yakın olan Enerji-Bir Sen Genel Başkanı ve Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul’un oğlu Eyüp Tonbul olarak tespit edildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nda ‘hizmet vermiyor’ denilerek 6 milyon TL’ye yenilenen lavabo ve tuvaletlerin, sapasağlam olduğuna dair fotoğraflar da SÖZCÜ tarafından yayınlandı.

Related Posts

Parti örgütleri raporlarını teslim etti, yönetim taslaklarını hazırladı: CHP’den yeni program için hızlı takvim

CHP, ‘Halkçılık Programı’ taslaklarını tamamladı. MYK değerlendirmelerinin ardından saha çalışmaları başlayacak. 81 ildeki danışma kurulu raporları doğrultusunda yerel sorunlara yönelik çözüm önerileri hazırlanıyor.

Meclis’te zehirlenme şüphesi panik yarattı! 100’ün üzerinde vekil ve personel hastanelik oldu

Meclis’te 100’ü aşkın vekil ve personel; ishal, kusma ve halsizlik şikayetiyle hastaneye başvurdu. Konuya ilişkin resmi bir açıklama yapılmazken zehirlenme şikayetlerinin su kaynaklı olabileceği iddia edildi.

İzmir Büyükşehir soruşturmasında hastaneye sevk edilenlere alkışlı destek

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 137 kişiden 10’u sağlık kontrolü için hastaneye sevk edildi. Hastane etrafında toplanan vatandaşlar gözaltındakilere alkışlarla destek verdi.

Erdoğan’ın yeniden adaylık formülü Cumhur’da çatlak mı yarattı? Bahçeli ve Mehmet Uçum ters düştü

MHP lideri Devlet Bahçeli kasım ayında yeni Anayasa tartışmalarıyla Erdoğan’ın yeniden adaylığını gündeme getirdi. Erdoğan’ın yeniden adaylık formülü Cumhur’da çatlak mı yarattı? Bahçeli ve Mehmet Uçum ters düştü.

Bali açıklarında feribot battı: En az 61 kişi kayboldu

Bali adası açıklarında feribot battı, en az 61 kişinin kaybolduğu bildirildi. Arama kurtarma çalışmalarında şu ana kadar 4 kişi sağ olarak kurtarıldı.

Özgür Özel, hastane çıkışı ‘İyi gördüm demek isterdim’ diyerek seslendi: ‘Bir an önce tahliye edilmesi lazım’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İBB’ye yönelik soruşturma kapsamında tutuklu bulunan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ı tedavi gördüğü hastanede ziyaret etmesinin ardından önemli açıklamalarda bulundu.