Lüks arabayı anladık da lüks tuvalet neyin nesi?

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 6 Milyonluk Tuvalet Tadilatı Meclis Gündemine Taşındı

Diyanet İşleri Başkanlığı, fahiş harcamaları ve lüks araçlarıyla sık sık gündeme gelen, bu sefer de 6 milyon liralık tuvalet tadilatıyla dikkatleri üzerine çekti. İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez, “Bu bina henüz 20 yıllık” diyerek, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a, “Lüks araba merakını anladık da, lüks tuvalet merakı neyin nesi?” diye sordu. SÖZCÜ’nün gündeme getirdiği habere göre, Diyanet, tadilata ihtiyaç olmayan tuvaletler için Şeyran İnşaat firması ile 6 milyon liralık sözleşme yapmıştı.

Ankara’daki merkez binasında bulunan 7 kat ile A blok zemin katındaki tuvaletler için yapılan tadilat sözleşmesi, 23 Temmuz 2024 tarihinde gerçekleştirildi. Söz konusu firmaya ait olduğu belirlenen Şeyran İnşaat’ın sahibi ise iktidara yakın olan Enerji-Bir Sen Genel Başkanı ve Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul’un oğlu Eyüp Tonbul olarak tespit edildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nda ‘hizmet vermiyor’ denilerek 6 milyon TL’ye yenilenen lavabo ve tuvaletlerin, sapasağlam olduğuna dair fotoğraflar da SÖZCÜ tarafından yayınlandı.

Related Posts

İmamoğlu’nun Beylikdüzü dönemiyle ilgili açılan davada savcı mütalaasını açıklamadı; duruşma ertelendi

İmamoğlu’nun Beylikdüzü dönemiyle ilgili açılan davada savcı mütalaasını açıklamadı; duruşma ertelendi

Milli Savunma Bakanı Güler metan gazından zehirlenen askerleri hastanede ziyaret etti

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Güler, Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde metan gazından zehirlenerek Ankara’ya sevk edilen ve Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde (GATA) tedavileri süren askerlere ziyarette bulundu. Ziyarette, Genelkurmay …

Apple’ın Operasyon Direktörü Jeff Williams, 27 yılın ardından emekli oluyor

William’ın uzun süredir Tim Cook’un yerine şirketin bir sonraki CEO’su olmak için önde gelen adaylardan biri olarak görüldüğü kaydedildi

Netanyahu, Trump’ı aday gösterdi: Nobel Barış Ödülü alan tartışmalı isimler

Netanyahu, Trump’ı aday gösterdi: Nobel Barış Ödülü alan tartışmalı isimler

İstanbul’u sıcak çarptı! Kavurucu sıcağa böyle çözüm buldular

İstanbul’da etkili olan sıcak hava dalgası, kent genelinde vatandaşları sahillere ve denize yönlendirdi. Termometreler bazı ilçelerde 39 dereceyi gösterdi. İstanbullular, denize girerek ya da sahillerde yürüyüş yaparak serinlemeye çalıştı.

Hava sıcaklığı 40 dereceyi buldu: Sokaklar boş kaldı

Mardin’de hava sıcaklığı 40 derecenin üzerine çıkarken, kent genelinde cadde ve sokaklar boş kaldı. Dışarı çıkmayı tercih edenlerse park ve bahçelerde vakit geçirerek sıcaktan korunmaya çalıştı.