Müzisyen Fahir Atakoğlu’nun hayatını anlatan belgesel AKM’de izleyicilerle buluştu

Dünyaca ünlü müzisyen Fahir Atakoğlu’nun İstanbul’da başlayıp, notaların izinde ABD’ye kadar uzanan müzikal yolculuğu “Müzik: Fahir Atakoğlu” başlıklı belgeselle ilk kez kayıtlara geçti.

Belgeselin galası, Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Programa Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ile Anadolu Ajansı Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Karagöz’ün yanı sıra sanat dünyasından Hülya Koçyiğit, Fadik Atasoy, Emel Göksu, Sema Keçik ve Toprak Sergen’in arasında olduğu birçok isim katıldı.

Fahir Atakoğlu, programın açılışında yaptığı konuşmada Bolu Kartalkaya’daki otel yangınında hayatını kaybedenlere rahmet diledi.

Belgeselin kendisi için sürpriz olduğunu dile getiren Atakoğlu, dedi.

“BELGESELDE BERABER ÇALIŞTIĞIM İNSANLARIN DA BENİ ANLATIMI VAR”

Açıklamada bulunan Atakoğlu, belgeselde en zor şeyin kendini anlatmak olduğunu söyleyerek, şunları kaydetti:

Usta müzisyen, hayatında Cemal Reşit Rey’in çok önemli bir yeri olduğunu vurgulayarak, “Bugün 62 yaşındayım. Lise 1’deyken Türkiye İş Bankası gelmişti. Bir belgesel çekiyordu o zaman ve beni de çekmişlerdi. O filmi de bulduk, orada Cemal Reşit Rey’le çalışıyoruz falan. Beni çok duygulandırdı.” diye konuştu.

Belgelinin yapılmasından dolayı onur ve gurur duyduğunu da ifade eden Fahir Atakoğlu, izleyicilerin belgeselden kendi hayatlarına dair bir şeyler çıkarabilmesini temenni ettiğini belirtti.

“ÇOK KEYİFLİ BİR ESER ORTAYA ÇIKTI”

Belgeselin yapımcısı Vildan Mumcu Özol, Atakoğlu’nun Türkiye’de yetişmiş, dünyaya açılan çok değerli bir sanatçı olduğuna dikkati çekerek, “Uzun süredir bu belgeseli çekmeyi arzu ediyorduk ve geçtiğimiz yaz bir araya gelme fırsatımız oldu. Müthiş bir ekiple ve Atakoğlu’nun tüm samimiyetiyle çok keyifli bir eser ortaya çıktı. Çok keyifli bir süreçti bizim için. Çünkü Atakoğlu’nun müziğini duyguyla bize nasıl aktardığına yakından şahitlik ettik. O anlar paha biçilmezdi gerçekten. Umuyorum izleyici de keyifle izler ve ilham alır.” dedi.

Belgeselin yönetmeni Batuhan Tunçer ise Atakoğlu’nun hayatını belgesel yapmanın zor bir iş olduğuna işaret ederek, şunları anlattı:

“Çalışması çok keyifli, çok rahattı. Ama aynı zamanda da hikayesi herkese dokunduğu için çok fazla yere doğru gidiyor. Yani bir yerde bir hikayesi var ve o hikayeye dokunduğunuzda oradan önemli başka bir hikaye çıkıyor. Dolayısıyla karşınızda aslında çok büyük bir hayat hikayesi çıkıyor. Yani tek bir taraftan baktığınız bir hayat hikayesi değil bu. Atakoğlu, hep izlediğimiz belgesellerin, hayatımıza giren önemli sanatçıların müziklerinin bestecisi, aynı zamanda filmlerin bestecisi. Dolayısıyla kendi belgeselinin içinde o müziklerle var olması da aslında çok önemliydi hikaye açısından.”

Çekimlerin yaklaşık 3 ay sürdüğünü aktaran Tunçer, “Post prodüksiyon süresi biraz daha uzun sürdü. Çünkü çok değerli bir arşiv var. O arşivi iyice açtık. Fahir Hoca, her zaman ‘Müzikte hep aradığım şey duygu. Ben duygu çıkarmak istiyorum’ diyor. Aslında bizim de aradığımız şey oydu. Fahir Hoca’nın hikayesindeki duyguyu çıkarmaktı. Sanırım onu biraz başardık. Keyifli bir hikaye oldu.” değerlendirmesini yaptı.

Belgesel gösterimi öncesinde Fahir Atakoğlu ve orkestrası, 15 Temmuz anısına düzenlenen bestelerin de yer aldığı bazı eserlerden oluşan bir performans sergiledi.

Azade Aslan Kalaycı’nın senaryo tasarım ve editörlüğünü üstlendiği “Müzik: Fahir Atakoğlu” belgeseli, Atakoğlu’nun kendini ve sanatını inşa etme sürecini izleyiciye aktarıyor.

Cemal Reşit Rey’in son öğrencilerinden biri olma fırsatını yakalayan, 1980 darbesi öncesinde özgürce müzik yapmak için İngiltere’de yüksek öğrenime başlayan, Türkiye’ye döndükten sonra MFÖ’den Sezen Aksu’ya önemli isimlerle çalışan Fahir Atakoğlu’nun belgeselinin yapımcılığını Vildan Mumcu Özol’un yanı sıra ayrıca Gökhan Mumcu üstleniyor.

Görüntü yönetmenliğini Aydın Kapancık’ın yaptığı belgeselin müziklerine Fahir Atakoğlu’na imza attı.

Related Posts

Üniversite katkı payında yüzde 69,9 artış

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı’na göre, 2025-2026 akademik yılında da devlet üniversitelerinde eğitimlerine devam eden öğrencilerden program sürelerini aşmayanlar için öğrenci katkı payı alınmayacak. Önümüzdeki akademik yıl,  uzaktan ve ikinci öğretim öğrenciler için katkı payları ve öğrenim ücretleri 2024-2025 Eğitim-Öğretim yılı ücretlerine göre yüzde 69,9 artırıldı. Diğer yandan Devlet üniversitesinde öğrenim gören  depremzede ön lisans ve lisans öğrencilerinin öğrenim ücretlerinin devlet tarafından karşılanması hükmü çıkarıldı.

Çocukların dijitalle ilişkisi yaz tatilinde nasıl olmalı?

Yaz tatilinin 20 Haziran’da başlamasıyla okul öncesinden lise kademesine kadar yaklaşık 20 milyon öğrenci, 8 Eylül’e kadar okuldan ve arkadaş çevresinden uzak kalacak.

14 Temmuz Pazartesi günü yarım gün mü? 14 Temmuz tatil mi, yarım gün mesai mi?

Türkiye’de 2025 resmi tatil takvimi, tatil planı yapanlar ve çalışanlar için büyük önem taşıyor. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün Salı gününe denk gelmesi, 14 Temmuz 2025 Pazartesi gününün tatil olup olmadığı ya da yarım gün mesai yapılıp yapılmayacağı sorularını gündeme getirdi. Resmi tatil takvimine göre, 15 Temmuz’un resmi tatil olması nedeniyle kamu ve özel sektör çalışanları, 14 Temmuz’un durumunu merak ediyor. Peki, 14 Temmuz 2025 Pazartesi günü tatil mi, yarım gün mü, yoksa tam gün mesai mi yapılacak?

YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? 2025 YKS sonuç açıklama tarihi bilgileri

YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? sorusu 22 Haziran’da tamamlanan TYT AYT YDT sınavı sonrası üniversite adaylarının gündeminde yer buluyor. YKS’nin sona ermesinin ardından sonuç heyecanı başlayacak. Peki, YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte 2025 YKS (TYT – AYT – YDT) sonuç tarihi bilgileri…

KPSS BAŞVURU 2025 EKRANI VE TARİHLERİ: ÖSYM KPSS lisans başvuru ne zaman, nasıl yapılır?

KPSS lisans başvuru tarihleri ÖSYM tarafından 2025 sınav takvimi ile açıklandı. KPSS başvuru kılavuzunun yayınlanmasıyla birlikte sınava başvurular başlayacak. KPSS A Grubu (Genel Yetenek-Genel Kültür, Alan bilgisi) sınavları eylül ayında gerçekleşecek. KPSS başvuru ekranı kılavuz ile birlikte ais.osym.gov.tr adresinden erişime açılacak. Peki, 2025 KPSS başvuru ne zaman? İşte merak edilip araştırılan KPSS lisans başvuru tarihleri…

Eski ehliyet yenileme ücreti 2025 | Ehliyet yenileme ne zaman bitecek, son gün ne zaman? Ehliyet yenileme evrakları neler, randevu nasıl alınır? Son gün yaklaşıyor!

Ehliyet yenileme başvurusunda son tarih yaklaşıyor. Eski tip ehliyetini henüz yenilemeyen vatandaşları yakından ilgilendiren çipli sürücü belgesi için başvurular temmuz sonunda sona erecek. Ağustos ayından sonra ehliyet yenilemek isteyenler için yeni ücret ödemesine tabii olacak. Eski sürücü belgelerinin yenilenmesi için mevcut ücret ödeme 15 lira iken, bu ücret, B sınıfı sürücü belgesi için 1 Ağustos itibarıyla 7 bin 438 liraya yükselecek. Henüz başvurularını yapmayanlar, Ehliyet yenileme ne zaman bitecek, son gün ne zaman? sorularına yanıt arıyor. Peki, Eski tip sürücü belgeleri nasıl yenilenir, gerekli evraklar neler? İşte, son başvuru tarihi ve ayrıntılar.