Netanyahu hastalandı, yolsuzluk davası ertelendi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun hastalanması nedeniyle bugün dinleneceği ve programlarını iptal ettiği bildirildi.

İsrail Başbakanlık Ofisi’nden yapılan açıklamaya göre Netanyahu, solunum yolu enfeksiyonu geçiriyor.

Açıklamada, solunum yolu enfeksiyonunun Netanyahu ve çevresine tehdit oluşturmadığı belirtilerek İsrail Başbakanı’nın doktor tavsiyesi üzerine bugün programlarını iptal ettiği ve evde dinlendiği kaydedildi.

YOLSUZLUK DURUŞMASI İPTAL EDİLDİ

İsrail basınına göre Netanyahu, bu sabah Tel Aviv Bölge Mahkemesi’nde, yolsuzluk davasına ilişkin ifade verirken hastalığından şikayet ederek bugünkü duruşmanın iptalini talep etti.

Saat 16.30’da devam etmesi beklenen duruşma, mahkemenin talebi kabul etmesi üzerine iptal edildi.

“SORUMSUZLUK” ELEŞTİRİLERİ

Dün Hamas’ın serbest bıraktığı İsrailli esirlerle görüşen Netanyahu’nun, bugün hastalık nedeniyle programlarını iptal etmesi, “sorumsuzluk” şeklinde eleştirilere neden oldu.

Yedioth Ahronoth gazetesinin haberine göre Netanyahu, “Eğer hastaysa neden siyasi şov yapmak uğruna esirleri ziyaret etmeye kalktı” şeklinde eleştirildi.

Gazze’deki İsrailli esir yakınlarının, daha önce tüm ateşkes müzakerelerini baltalayan Netanyahu’ya yönelik eleştirilerini, ateşkesin ardından da şiddetli bir şekilde sürdürmesi dikkat çekiyor.

İsrail Başbakanı Netanyahu, Gazze’de ateşkes ve esir takası anlaşması nedeniyle hükümet ortağı aşırı sağcıların da eleştirilerinin hedefi olmuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir