Pakistan’da katliam: Otobüsten indirip infaz ettiler

Pakistan’ın Belucistan eyaletindeki Barkhan bölgesinde silahlı militanlar, bir yolcu otobüsünü durdurdu ve kimlik kontrolü yaptıktan sonra yedi kişiyi infaz etti.

Lahor’a gitmekte olan yolcular, infazdan sonra yollarına devam etti. Bölgedeki yetkililer saldırının Salı gecesi gerçekleştiğini açıkladı.

Pakistan’ın güneybatısında yer alan Belucistan, uzun süredir ayrılıkçı militanlar ile merkezi hükümet arasındaki çatışmalara sahne oluyor. Özellikle bölgedeki Çinli çalışanları hedef alan militanlar, bölge için daha fazla özerklik ve doğal kaynaklardan pay talep ediyor.

BİRDEN FAZLA OTOBÜSÜ DURDURDULAR

Barkhan Kaymakamı Vakar Kürşad Alam, saldırganların yaklaşık kırk kişilik bir grup olduğunu ve birden fazla otobüs ile aracı durdurduğunu söyledi.

Alam, “Silahlı kişiler kimlikleri kontrol ettikten sonra yedi yolcuyu zorla otobüsten indirip öldürdü” dedi. Yetkililer, hayatını kaybedenlerin tamamının Pakistan’ın Pencap eyaletinden olduğunu açıkladı.

Barkhan ile Pencap’ın Dera Ghazi Khan kentini birbirine bağlayan otoyolda meydana gelen saldırıdan sonra güvenlik güçlerinin bölgeyi kordona aldığı ancak saldırganların kaçmayı başardığı belirtildi.

Henüz hiçbir grup saldırıyı üstlenmedi ve olayın arkasındaki neden bilinmiyor. Yetkililer saldırının ardından bölgede güvenlik önlemlerinin artırıldığını duyurdu.

SALDIRILARIN ARKASINDA KİMLER VAR?

Cuma günü bölgede bir başka saldırı daha yaşanmış ve kömür madencilerini taşıyan bir araca yerleştirilen bomba en az on bir kişinin ölümüne yol açmıştı.

Söz konusu saldırıyı Belucistan Kurtuluş Ordusu (BLA) üstlenmiş ve bu operasyonu “Haruf” yani “karanlık fırtına” olarak adlandırmıştı.

BLA, Pakistan hükümetine karşı savaşan en büyük etnik silahlı gruplardan biri olarak biliniyor. Bu gruplar daha önce Çinli vatandaşları ve Belucistan’daki Çin yatırımlarını da hedef almıştı.

Related Posts

İmamoğlu’nun Beylikdüzü dönemiyle ilgili açılan davada savcı mütalaasını açıklamadı; duruşma ertelendi

İmamoğlu’nun Beylikdüzü dönemiyle ilgili açılan davada savcı mütalaasını açıklamadı; duruşma ertelendi

Milli Savunma Bakanı Güler metan gazından zehirlenen askerleri hastanede ziyaret etti

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Güler, Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde metan gazından zehirlenerek Ankara’ya sevk edilen ve Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde (GATA) tedavileri süren askerlere ziyarette bulundu. Ziyarette, Genelkurmay …

Apple’ın Operasyon Direktörü Jeff Williams, 27 yılın ardından emekli oluyor

William’ın uzun süredir Tim Cook’un yerine şirketin bir sonraki CEO’su olmak için önde gelen adaylardan biri olarak görüldüğü kaydedildi

Netanyahu, Trump’ı aday gösterdi: Nobel Barış Ödülü alan tartışmalı isimler

Netanyahu, Trump’ı aday gösterdi: Nobel Barış Ödülü alan tartışmalı isimler

İstanbul’u sıcak çarptı! Kavurucu sıcağa böyle çözüm buldular

İstanbul’da etkili olan sıcak hava dalgası, kent genelinde vatandaşları sahillere ve denize yönlendirdi. Termometreler bazı ilçelerde 39 dereceyi gösterdi. İstanbullular, denize girerek ya da sahillerde yürüyüş yaparak serinlemeye çalıştı.

Hava sıcaklığı 40 dereceyi buldu: Sokaklar boş kaldı

Mardin’de hava sıcaklığı 40 derecenin üzerine çıkarken, kent genelinde cadde ve sokaklar boş kaldı. Dışarı çıkmayı tercih edenlerse park ve bahçelerde vakit geçirerek sıcaktan korunmaya çalıştı.