Sağlık-Sen’den İdari İzin Talebi

Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, “Sağlık teşkilatında görevli kadın çalışanların 8 yaş altı çocukları da bakıma muhtaç, onların da okulları kapalı, onlar da yalnız kalacak. Bu karar yeniden gözden geçirilmeli” dedi.

İstanbul Valiliği’nin aldığı kararla yoğun kar yağışı nedeniyle yarın kentte okullar tatil edildi, sağlık çalışanları hariç kamu kurumlarında görev yapan 8 yaş altı çocuğu bulunan kadın çalışanlar da idari izinli sayıldı.

8 yaş altı çocuğu bulunan kadın sağlık çalışanlarının da idari izinli sayılması gerektiğini söyleyen Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, “Yoğun kar yağışı nedeniyle yarın İstanbul’da okullar tatil edildi, bazı kamu çalışanları idari izinli sayıldı. Ancak sağlık profesyonelleri yine kapsam dışı bırakıldı! Biz pandemi döneminden alışkınız bu duruma. Her meslek grubunu sayıp sağlık çalışanı hariç denilen yazılara. Ancak, sağlık teşkilatında görevli kadın çalışanların 8 yaş altı çocukları da bakıma muhtaç, onların da okulları kapalı, onlar da yalnız kalacak. Bu karar yeniden gözden geçirilmeli” ifadelerini kullandı. – ANKARA

Related Posts

Son Dakika… DEM Parti’den CHP’ye ziyaret!

Son dakika haberi… DEM Parti, Eş Genel Başkan Tülay Hatimoğulları ve beraberindeki heyetin bugün saat 15:00’te CHP Genel Merkezi’ni ziyaret edeceği açıklandı.

Sıcaklık rekorlarını orman yangınları takip etti… Dünyanın ciğerleri yanıyor

ABD ve Avrupa’da aşırı sıcak hava dalgasının yol açtığı veya şiddetlendirdiği orman yangınları, birçok ülkede doğayı ve günlük yaşamı tehdit ediyor.

İran’dan İstanbul’a ilk seferler başladı

İsrail saldırılarında zarar gören Tebriz Havaalanı’nda pist onarımı tamamlandı. 23 gün sonra yapılan ilk uçuş İstanbul’a gerçekleşti. Sefer İran Ata Havayolları tarafından düzenlendi.

Marc Cools’tan CHP’li belediyeler açıklaması

Avrupa Konseyi Yerel Yönetimler Başkanı Marc Cools, CHP’li başkanlara yönelik gözaltıları “muhalefete yönelik tasfiye” olarak nitelendirdi ve tüm yerel yöneticilerin derhal serbest bırakılmasını talep etti.

TIR’da cesedi bulunmuştu: Kafasının kesildiği ortaya çıktı

Konya’nın Karapınar ilçesinde yanan TIR’da cesedi bulunan şoför Özcan Karakaya’nın, meslektaşı tarafından başından vurularak öldürüldüğü ve olayın kaza süsü verilerek gizlenmeye çalışıldığı ortaya çıktı.

Dinamoyu tamir etmek istedi; Elektrik akımına kapılarak öldü

Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde Fırat Nehri’nde su dinamosunu tamir etmeye çalışan çiftçi Yusuf Çemberlitaş, elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti.