Tarım Orman-İş Kurucu Genel Başkanı Şükrü Durmuş, Patara’daki mücadelesini sürdürüyor

Patara Plajı’nda Kum Çalma Skandalı Devam Ediyor

Antalya’nın Kaş ilçesinde bulunan Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde yer alan Patara Plajı, yıllardır kum çalma olaylarıyla gündeme gelmeye devam ediyor. Türkiye’nin en uzun plajı olan Patara, aynı zamanda endemik bitkilerin yaşam alanı olarak biliniyor. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün talimatıyla rüzgarla kum taşınmasını engellemek amacıyla başlatılan ağaçlandırma çalışmaları, bölgeden çalınan kumlarla boşa çıkmış durumda. 2021 yılında, söz konusu bölgeden yaklaşık 2 milyon metreküp kum, yani 2 bin 186 kamyon dolusu kum çalındı. Olayı yargıya taşımak isteyen muhafaza memuru Umut U., süreç boyunca iki kez görevden alındı. Dönemin Tarım Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Şükrü Durmuş ise bu skandala karşı başlattığı mücadeleyi sürdürüyor.

Başlıklı İhale Olayı

Olayla ilgili açılan davalar sonucunda çalınan kumlara el konuldu. Ancak kumların geri yerine bırakılması gerekirken, 2022 yılında Orman İşletme Müdürlüğü tarafından kumların ihalesi yapıldı. İhale sırasında ise dikkat çekici detaylar ortaya çıktı. 2 milyon metreküp kum, ihale sırasında sadece 400 metreküp olarak gösterildi. Ayrıca ihaleye konu olan mal, kum değil çürümüş ağaçlardan oluşan toprak, yani “humus” olarak sunuldu. İhale ise suçlanan kişinin damadı aracılığıyla yine aynı kişiye verildi. Durmuş, bu durumu, “‘Patara’nın kumunu sattılar’ denmemesi için böyle bir yönteme başvuruldu” şeklinde açıkladı.

‘İtibarlı Hırsız’ Davası

Tarım Orman-İş Sendikası Kurucu Genel Başkanı Şükrü Durmuş, kum hırsızlığıyla suçlanan kişiye ‘hırsız’ ifadesini kullandığı için mahkemelik oldu. Duruşma esnasında davacının avukatlarının, “Müvekkilimiz itibarlı bir iş insanıdır. Şükrü Durmuş, müvekkilimize ‘hırsız’ demek suretiyle itibarını zedelemiştir. Köy halkı, müvekkilimize hırsız diyerek onurunu kırmaktadır” şeklinde beyanda bulunduğunu aktardı. Durmuş ise savunmasında, “O zaman bundan sonra kendisine itibarlı hırsız diyeceğiz” ifadesini kullandığını belirtti. Duruşma 1 Temmuz 2025’e ertelendi. Duruşmanın ardından açıklama yapan Durmuş, “Asıl sorun, bu kurumu yönetenlerin zafiyetidir. Çalınan ve müsadere edilen kumlar, Orman İşletme Müdürlüğü tarafından hem onda bir değeriyle humus olarak satılmış hem de çalana geri teslim edilmiştir. Bu durum kurumu koruması gerekenlerin, değerlerini yok eden bir anlayışı yansıtmaktadır. Biz bu mücadeleyi sürdüreceğiz” dedi.

Related Posts

Son Dakika… DEM Parti’den CHP’ye ziyaret!

Son dakika haberi… DEM Parti, Eş Genel Başkan Tülay Hatimoğulları ve beraberindeki heyetin bugün saat 15:00’te CHP Genel Merkezi’ni ziyaret edeceği açıklandı.

Sıcaklık rekorlarını orman yangınları takip etti… Dünyanın ciğerleri yanıyor

ABD ve Avrupa’da aşırı sıcak hava dalgasının yol açtığı veya şiddetlendirdiği orman yangınları, birçok ülkede doğayı ve günlük yaşamı tehdit ediyor.

İran’dan İstanbul’a ilk seferler başladı

İsrail saldırılarında zarar gören Tebriz Havaalanı’nda pist onarımı tamamlandı. 23 gün sonra yapılan ilk uçuş İstanbul’a gerçekleşti. Sefer İran Ata Havayolları tarafından düzenlendi.

Marc Cools’tan CHP’li belediyeler açıklaması

Avrupa Konseyi Yerel Yönetimler Başkanı Marc Cools, CHP’li başkanlara yönelik gözaltıları “muhalefete yönelik tasfiye” olarak nitelendirdi ve tüm yerel yöneticilerin derhal serbest bırakılmasını talep etti.

TIR’da cesedi bulunmuştu: Kafasının kesildiği ortaya çıktı

Konya’nın Karapınar ilçesinde yanan TIR’da cesedi bulunan şoför Özcan Karakaya’nın, meslektaşı tarafından başından vurularak öldürüldüğü ve olayın kaza süsü verilerek gizlenmeye çalışıldığı ortaya çıktı.

Dinamoyu tamir etmek istedi; Elektrik akımına kapılarak öldü

Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde Fırat Nehri’nde su dinamosunu tamir etmeye çalışan çiftçi Yusuf Çemberlitaş, elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti.