Türk Dermatoloji Derneği 37 ilde ücretsiz deri taraması yapacak

Türk Dermatoloji Derneği, 37 İl ve 71 Merkezde Ücretsiz Deri Taraması Yapacak

Türk Dermatoloji Derneği (TDD), cilt kanserini erken dönemde tespit edebilmek amacıyla 37 il ve 71 merkezde ücretsiz “deri taraması” etkinliği düzenleyecek. Bugün başlayan taramaların 30 Mayıs’a kadar devam edeceği duyuruldu.

Derneğin yönetim kurulu üyesi Doç. Dr. Başak Yalçın, deri kanseri vakalarındaki artışa ve alınabilecek önlemlere dikkat çekerek şu açıklamalarda bulundu: “Özellikle çocuklarımız büyük bir risk altında. Güneşin zararlı etkilerinden korunulmadığı durumlarda insanlar güneşin zararlı etkilerinin yüzde 80’ini çocukluk döneminde yaşıyor. Bu nedenle bu yıl özellikle çocuklara odaklanarak bir farkındalık kampanyası düzenlemeyi planlıyoruz.”

Euromelanoma Türkiye Başkanı Prof. Dr. Bengü Nisa Akay, mayıs ayının kanser farkındalık ayı olduğunu vurgulayarak melanom olarak adlandırılan deri kanserinin tüm kanser türleri arasında en agresif, en tehlikeli ve en ölümcül olanı olduğunu belirtti ve şunları ekledi: “Diğer ülkelerle birlikte Türkiye’de de bu önemli kampanyaya yarından itibaren başlıyoruz.”

Deri taramalarının hangi illerde ve merkezlerde gerçekleştirileceği hakkında detaylı bilgilere Türk Dermatoloji Derneği ve Euromelanoma’nın resmi internet siteleri ile sosyal medya hesapları üzerinden erişilebilir.

Related Posts

Uzmanından çocuklarda el, ayak ve ağız hastalığına karşı hijyen uyarısı

Uzmanından çocuklarda el, ayak ve ağız hastalığına karşı hijyen uyarısı

Şifalı olduğuna inanılıyor, turistlerden yoğun ilgi görüyor: Uzmanlardan ‘şifalı su’ uyarısı!

Trabzon’da yerli ve yabancı turistler, halk arasında ‘şifalı su’, ağızda bıraktığı acı tat nedeniyle ‘acı su’ olarak da adlandırılan mineralli suların bulunduğu kaynaklara rağbet gösteriyor. Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden (KTÜ) Prof. Dr. Fatma Gültekin, su kaynaklarının analizleri yapılmadan kullanılmasının riskli olduğunu belirterek, “Su içerisinde fazla bulunan iyonlar, ağır metaller, çevredeki insani faaliyetler sonucu suya karışan zararlı parametrelerden dolayı da sağlık açısından sakınca yaratabilir” dedi.

Uzmanından kanser hastalarına yaz tavsiyeleri

Uzmanından kanser hastalarına yaz tavsiyeleri

Erken tanı umut veriyor: Belirtiler 5 yaşında kaybolabilir

Antalya Bilim Üniversitesi’nden Prof. Dr. Serhat Nasıroğlu’nun 1465 çocuk üzerinde yaptığı araştırmaya göre, otizmde erken tanı ve yoğun eğitim, çocukların tanıyı tamamen kaybetme şansını artırıyor. Tanıyı kaybeden çocukların teşhis yaşı ortalama 2,4; tanıyı bırakma yaşı ise 5,5.

Doğru yastık nasıl seçilir? Uyku pozisyonuna göre altın kurallar

Yanlış yastık seçimi, boyun fıtığından baş ağrısına, uyku bozukluğundan postür problemlerine kadar pek çok sağlık sorununa yol açabiliyor. Doç. Dr. Çiğdem Çınar, uyku pozisyonuna uygun yastık seçimi ve düzenli değişiminin önemine dikkat çekti.

Araştırma: Sosyal medya çocuklarda depresyona yol açabiliyor

Araştırma: Sosyal medya çocuklarda depresyona yol açabiliyor