“Eğitim Aydınlanma Devrimlerinin Temsilcisi” olan Cumhuriyet gazetesinin ilk sayısının 7 Mayıs 1924’te yayımlanmasının üzerinden tam 102 yıl geçti. Bu önemli yıl dönümünde, İstanbul Şişli’deki merkez binamızda düzenlenen etkinlikte geçmişin tanıkları, bugünün çalışanları ve Cumhuriyet sevdalıları bir araya geldi.
Etkinlikte, gazetemizin yöneticileri, yazarları, emekçileri, eski çalışanları ve okurları buluşarak dayanışma sergiledi. Şişli’deki kutlamaya katılan önemli isimler arasında CHP Halkla İlişkiler ve Medya ile İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, CHP Aile ve Sosyal Hizmetler Gölge Bakanı Aylin Nazlıaka, CHP PM Üyesi Bedirhan Berk Doğru, Kadıköy Belediyesi Meclis Başkan Vekili avukat Ahmet Kurtuluş, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkan Yardımcısı Av. Sedat Durna, Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Ayşegül Ovalıoğlu ve sanatçı Sadık Gürbüz gibi birçok değerli isim yer aldı.
Cumhuriyet Vakfı Başkanı ve Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Dr. Mehmet Alev Coşkun, etkinlikte yaptığı konuşmada, Cumhuriyet gazetesinin Kuvayi Milliyeci Yunus Nadi’nin mirası doğrultusunda mücadelesini sürdüreceğini vurguladı. Her türlü engelleme ve zorluğa karşı Aydınlanma mücadelesinin kararlılıkla devam edeceğini belirtti. Gazetemiz genel yayın yönetmeni Mine Esen ise Cumhuriyet’in Atatürk ilkeleri ve Aydınlanma yolundaki kararlılığını ifade etti ve özgür basın ile ilkeli habercilik anlayışını sürdürmeye devam edeceğimizi vurguladı.
Şişli’deki etkinlikte yer alan isimlere mesaj yollayanlar arasında Eskişehir eski ADD başkanı Azmi Kerman, CHP milletvekili Utku Çakırözer, Akıngüç Kültür Topluluğu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve birçok değerli isim yer aldı. Bu özel günümüzde gazetemizi yalnız bırakmayan tüm konuklarımıza teşekkür ederiz.